Modoratör
Efsanevi Üye
Eğitim denetimi ne demek?
Öğretimde denetim, bir öğretim kurumu içinde bulunan farklı eğitimci grupların meydana getirdikleri uzun soluklu bir süreci ifade etmektedir. Bu süreçte temel amaç, öğretmen ve öğrencinin aktif katılımı ve işbirliği sayesinde öğrencilere kaliteli bir öğrenme ortamı sağlamaktır.
Eğitimde denetim nasıl olmalı?
Eğitim yöneticisi, denetim süreçlerindeki yaklaşımı denetim ilke ve özelliklerine uymalı, öğretmeninin motivasyonunu bozmayan, rencide etmeyen, kırmayan ve güdüleyici davranışlar şeklinde olmalıdır. Bunun için yönetici özenli olmalı, denetimin amacının değiştirme ve geliştirme olduğunu unutmamalıdır.
Örgütlerde denetim bir zorunluluktur denetimin temel amacı nedir?
Bu ana amaç ise, demokratik hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda her türlü kamu kaynaklarının en iyi biçimde toplanması ve en rasyonel biçimde kullanılmasını sağlayarak, kamu yönetiminin, toplu- ma daha iyi hizmet götürmesinde yardımcı olmasıdır (İnan, 1992: 147,148).
Denetim yaklaşımları nelerdir?
Denetim yaklaşımları nelerdir?
Çağdaş denetim yaklaşımları arasında en fazla öne çıkan yedi yaklaşım (klinik, yöneylem araştırması, emsal, portfolyo değerlendirmesi, kılavuz, gelişimsel ve farklılaştırılmış denetim) bu çalışmada ele alınmakta ve Türkiye'de uygulanmakta olan geleneksel denetim anlayışının yerine koyulabilecek alternatiflere ışık …
Öğretmeni kim denetler?
Öğretmeni kim denetler?
Müdür yılda 2 kez öğretmenin dersini izleyecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul müdürlerine öğretmenlerin derslerini izleme ve rehberlik etme görevi verdi.
Örgütün değerlendirme ve denetim faaliyetine ne ad verilir?
İç denetim; örgütlerin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına göre yönetilip yönetilmediğini değerlendirmek ve rehberlik yapmak amacıyla yapılan bağımsız, nesnel güvence sağlama ve danışmanlık faaliyetidir (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol …
Okul denetimi nasıl yapılır?
Merkez Müfettişleri. İl Müfettişleri : Periyodik olarak okullara gelirler. Müdür'den izin alarak , sınıfları ziyaret ederler. Her ziyaretten sonra , ziyaret edilen öğretmenle bir danışma görüşmesi yapılır.