- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Efes Pilsen dünyada kaçıncı sırada?
DÜNYADA geçen yıl 181 milyar litrelik tüketime ulaşan bira sektöründe Efes Pilsen markası öne çıktı. 77 ülkeye ihracat yapan Efes, tüketimde dünyanın 13'üncü, Avrupa'nın ise 2'nci büyük bira markası olmayı başardı.
Anadolu Grubu nelere sahip?
Anadolu Grubu bira, meşrubat, perakende, tarım-gıda, otomotiv, kırtasiye, hızlı tüketim restoranı, gayrimenkul ve enerji sektörlerindeki operasyonları ile faaliyetlerini geniş bir alanda sürdürüyor.
Anadolu Efes, Efes Pilsen biralarının üretimini de gerçekleştiren Anadolu Grubu'na bağlı şirkettir. Şirket, Türkiye, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu'dan oluşan, geniş bir coğrafi alanda bira, malt ve alkolsüz içecekler üretir ve pazarlar.
Anadolu Efes kaç fabrikası var?
Türkiye'de Ankara, İzmir ve Adana'daki 3 bira fabrikası, Afyon ve Konya'daki 2 malt tesisi ve Bilecik'teki şerbetçiotu işleme tesisi ile faaliyet gösteren Anadolu Efes, 6 ülkede toplam 21 bira fabrikası, 5 malt üretim tesisi ve 1 şerbetçi otu işleme tesisi ile sektöründe bölgesel bir güç konumunda bulunuyor. 2021 Barth …
Anadolu Grubu sahibi nereli?
Tuncay Özilhan (d. 9 Temmuz 1947), Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Türk iş adamı. 1947'de İzzet ve Türkan çiftinin çocukları olarak Kayseri'de doğan Tuncay Özilhan, liseyi Saint Joseph Lisesi'nde üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'de tamamladı.
Anadolu Efes kim kurdu?
Türkiye'de basketbolun kitlelere yayılması ve sevdirilmesinde en büyük paya sahip olan Anadolu Efes Spor Kulübü, Tuncay Özilhan başkanlığında, Efes Pilsen Spor Kulübü adıyla 1976 yılında Kadıköyspor'un devralınmasıyla kuruldu.
Tekel Birası üretiliyor mu?
Cumhuriyet sonrası Tekel döneminde ilk markamız Tekel Birası olmuş. 1940'tan 2003'e kadar önce İstanbul Bomonti ve Aydın bira fabrikalarında üretilmiş, daha sonra 1972'de Yozgat fabrikası da devreye girmiş. Bugün ise Tekel Birası sadece Efes Bira Grubu'nun Merter Bira fabrikasında üretilecekmiş.