Editör
Efsanevi Üye
Efendim kime denir?
Türkçe sözcük, Çekimli ad halinde efendi sözcüğünün 1. tekil şahıs sahiplik ve yüklemcil şekli anlamına gelir. Türkçe dilinden alınan efendim kelimesi IPA: /efenˈdim/ anlamındadır. Türkçe sözcük, Ünlem halinde Bir sesleniş karşısında "buradayım" anlamında kullanılır anlamına gelir.
Efendim nasıl kullanılır?
Efendim demek ne anlama geliyor? Bir seslenişkarşısında 'buradayım' anlamında kullanılır. Anlaşılmayan bir sözü tekrarlatmak veya karşısındakinin ne düşündüğünü sormak için söylenir. Nezaket veya saygıiçin söze katılır.
Teşekkürler efendim diyene ne denir?
Teşekkürler efendim diyene ne denir?
Teveccühünüz efendim dendiği zaman karşı tarafa sağol, teşekkürler, eyvallah gibi sözler ile karşılık verilebilir.
Efendik ne demek?
Efendik ne demek?
gayet basit. "efendim" kelimesinin çoğuludur. bir kişi, herhangi bir çağrıya "efendim" diye cevap veriyor ise, bu kişi, aynı çağrıya birkaç kişi adına cevap verecekse ağzından istemsiz olarak "efendik" diye bir kelime çıkıyor.
Efendim hangi dil?
Efenim mi efendim mi?
tanım: efendim kelimesindeki d'nin düşürülerek konuşma dilindeki samimiyete yakın bir söylemle ifadesi. çocukluğu "istirham ediyorum efenim" tarzı konuşan yaşlılarla birlikte geçmiş insanların lisanlarına yabancı değildir. dedemin telefon açma sözü.
Saygılar efendim ne demek?
Saygılar efendim ne demek?
mektuplarda yada özel yazışmalarda, biraz karşıdakini pohpohlamak ve de saygıyı belirtmek için kullanılır genelde.
Efendi ne demekdi?
Efendi ne demekdi?
Efendi kelimesi Türkçe'de "bey, sahip, mevla, Bizans'ta bir saygı unvanı" anlamına gelir. Orta Yunanca avthéntis αυθέντης z "bey, sahip, mevla, Bizans'ta bir saygı unvanı" sözcüğünden alıntıdır.
Kelimelerin Efendisi ne demek?
yakismistir. türkçeye son derece hakim, özellikle yazışırken nasıl baş edeceğinizi bilemediğiniz efendidir. konuşurken sürekli ikaz eder, ne diyeceğinizi unutursunuz. yazarken yazım hatasından tutunda anlatım bozukluğuna kadar uyarır, ne yazacağınızı şaşırırsınız.
Denizciler Neden efendim der?
gemide tek başlılığın önemiyle ortaya çıktığı söylenir bu hitap şeklinin. gemilerde sadece gemi komutanlarına komutanım çekilir. diğer üstlere efenim veya silah subayım, ikinci komutanım vs. bile denebilir. gemi dışında, deniz kara birliklerde de aynı gelenek devam eder. hatta subay, astsubay, komutan dışındaki …
Denizci subaya ne denir?
Denizci subaya ne denir?
diğer kuvvet subaylarının askerden saymadıklarından mıdır nedir, yenge diye isimlendirdiği subaylardır. daha doğru ifade şekli "deniz subayı" şeklindedir. körpe halerine deniz teğmeni denir. bir zamanların doktor avukat ve mimar mühendisten sonra gelen ideal damat adaylarıdır.
Saygılar ne için kullanılır?
Saygılar ne için kullanılır?
Saygı sunmak ne demek?
Tanıtmak, bilgi vermek amacıyla çeşitli yöntemler kullanarak bir konuyu dinleyenlere aktarmak.