Son Konular

Eczacilik ustten ders alma var mi?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Eczacılık üstten ders alma var mı?

MADDE 8- Öğrenci, ancak danışmanın olumlu görüşüyle, üst yarıyıldan ders alabilir. Bunun için, öğrencinin; önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve ağırlıklı genel not ortalamasının 3.00 ve üstünde olması şarttır. Üstten alınacak derslerin kredi tutarı, bulunulan yarıyılın kredi miktarının 1/3'ünü aşamaz.

Amerikada eczacılık eğitimi kaç yıl?

2000'den sonra Amerika'da eczacı olmak için altı yıllık eğitim şartı getirildi. Ben Marmara'da dört yıllık eğitim almıştım. 2000 yılı öncesi mezunları kabul ediyorlar, çünkü burada da dört yıldı.
Dolayısıyla hangi ilacın içinde ne olduğunu bilmek zorundalar. Tanım olarak Eczacılar, ilaçların güvenli ve etkili kullanımını sağlamak için hastaların sağlığını ve hastalığın ilerleyişini izler. Eczacılar yapma ilaç (majistral) hazırlama pratiği yapabilirler. Bu nedenlerle eczacılar kimyadan anlamaları gerekiyor.
Eczacılık 3 yılda biter mi?
Ülkemizde ilk yıllarda Eczane bölümü 3 yıllık iken daha sonraki yıllarda 4 yıla çıkarılmıştır. Günümüzde Eczacılık bölümü eğitim süresi ise 5 yıl olmaktadır. Eczacılık fakültelerinde 5 yıllık alınan eğitimin 4 yılı teorik derslerin alınması ve staj ile geçer.
Ar Ge eczacılık nedir?
Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) faaliyetleri her sektörde yenilikçi uygulamalar kaydetmek, insanlığın hizmetine her geçen gün yaşam kalitesini arttırmaya yönelik yenilikler sunmak amacıyla yürütülen faaliyetlerdir.

Eczacılık Yurtdışında kaç yıl?

Yurtdışında Eczacılık eğitimi, lise döneminde sayısal alan seçen öğrencilerin en fazla tercih ettiği bölümlerdendir. Yurtdışında eczacılık bölümü, Türkiye'de olduğu gibi beş yıldır.

Eczacılık diploması yurtdışında geçerli mi?

Ülkemizdeki eczacılık fakültelerinden mezun olan gençler, genel olarak Avrupa ülkelerinde diploma denkliği kabul edilmediği için eczane açamazlar. Bir süre daha okumaları, gerekli kredileri tamamlamaları ve bazı sınavlardan geçmeleri gerekir. Bu durum ülkemiz içinde aynen geçerlidir.
Yapılan değişiklik ile 663 Sayılı KHK ile getirilen eczacılarımızın kamuya KPSS ile alınması uygulaması kaldırılmıştır. Bundan sonra eczacılarımız herhangi bir sınava girmeden kura ile kamuya atanabilecektir. Önemle bilgilerinize sunulur.

Diplomada onur ogrencisi ne demek?

Cittaslow nasil ortaya cikti?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt