Modoratör
Efsanevi Üye
Ece Mumay peri hangi şarkıya benziyor?
İşte 'Peri' geldi. Orijinali Özbekçe olan 'Sevgi Faslı' parçasının Türkçe uyarlaması. Gerekli izinler alındıktan sonra bu bestenin üzerine Ece, 'Özbekçe'de güzel duyulan kelimelerin Türkçe'de hangi kelimeyle kulaklara aynı şekilde hitap edebileceğini düşünerek hareket ettim' fikriyle sözleri yazmış.
Mühürledim Seni Kalbime kimin şarkısı?
Mühürledim Seni Kalbime kimin şarkısı?
Nazan ÖncelBir Hadise Var / SanatçıNazan Öncel, Türk şarkıcı, söz yazarı ve besteci. "Sokak Kızı" lakabıyla da anılan sanatçı, ilk kırk beşliği "Sana Kul Köle Olmuştum"u 1978 yılında yayınlamıştır. 1982 yılında LP formatında yayınladığı ilk albümü tutmayınca, TRT için demolar yapmayı bırakmış, sadece sahne çalışmalarıyla mesleğine devam etmiştir. 9 yıl Vikipedi
Divan edebiyatında şarkı nedir?
Divan edebiyatında şarkı nedir?
Divan şiirine Türkler tarafından katılmış bir nazım şeklidir. Besteyle okumak için yazılmıştır. Bestelenmek amacıyla yazıldığı için 3-5 dörtlük arası değişir.
Ece Mumay Arap mi?
12 Ağustos 1998 tarihinde İstanbul'da dünyaya gözlerini açan Ece Mumay, 1..65 metre boyunda, 57 kilo ve aslan burcudur. Baba tarafından aslen Siirtli olan ünlü isim, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı mezunudur.
Ece Mumay Peri şarkısı ne zaman çıktı?
Ece Mumay Peri şarkısı ne zaman çıktı?
2021Peri / Çıkış tarihi
Geççek neyi anlatıyor?
Geççek neyi anlatıyor?
Tarkan, "Bundan bir yıl kadar önce ruh halimim hiç de iyi olmadığı bir dönemden geçtim. Dünyada olup biten üzücü olaylar, insanlığın endişe verici gidişatı, doğanın yok edilişi, pandemi gibi şeyler beni çok olumsuz etkiliyordu. O anlarda içimde bir melodi ve söz yankılandı.
Bir hadise var kimin?
Mabel MatizBir Hadise Var / Sanatçı
Bir hadise var kim söylüyor?
Bir hadise var kim söylüyor?
Mabel Matiz – Bir Hadise Var – YouTube.
Şarkı nedir kısa ve öz?
Şarkı nedir kısa ve öz?
Şarkı, Divan şiirinde bestelenmek için yazılan uygun ölçü kalıpları ile yazılan ve çoğunlukla 4 dizelik bendlerden oluşan nazım birimidir. Kafiye düzeni; x: değişken aa xa şeklindedir. Türk Edebiyatında bestelenmek amacıyla yazılan milli bir nazım biçimidir. Halk edebiyatındaki türkünün karşılığıdır.
Mumay kaç yaşında?
23 yaşında (12 Ağustos 1998)Ece Mumay / Yaş
Ece Mumay vanilya ne zaman çıktı?
Ece Mumay vanilya ne zaman çıktı?
2022Vanilya / Çıkış tarihi