- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Ebeveynler çocuklarına nasıl hitap etmeli?
Çocuklara seslenirken kullanılan en doğru hitap şeklinin isimlerinin kullanılması veya 'kızım, oğlum, çocuğum, yavrum, evladım' gibi söylemler olduğunu aktaran Ayşe Şahin, "Bu hitaplar çocuklar için oldukça uygun ve yeterli. Bazı durumlarda çocuğa 'canım kızım, canım oğlum' denmesinin de bir sakıncası yoktur.
Yas sürecinde olan çocuğa yaklaşım nasıl olmalıdır?
Yas sürecinde olan çocuğa yaklaşım nasıl olmalıdır?
Yas sürecinde normal yaşanan duygularla ilgili çocuğa bilgi vermek yaşadığı duyguları olağanlaştırmasına fırsat verir. Kaybedilen hakkında konuşulmalı, çocuğunda konuşmasına fırsat verilmelidir. Çocuğun cenaze ve anma törenlerine katılmasına izin vermek kaybedilenle vedalaşması açısından önemlidir.
Cocuklara neden askim denmemeli?
Özellikle 3 – 6 yaş arasında çocuğun cinsel ve bireysel kimliğinin oluştuğu dönemde 'aşkım, sevgilim' gibi hitaplar çocukların sağlıklı ruhsal gelişimini olumsuz etkiler. Benzer şekilde bu yaşlarda çocukları dudaktan öpmek, onların yanında sakınmadan bedenin gösterilmesi uygun değildir.
Ilkokul öğrencilere nasıl hitap edilir?
Ilkokul öğrencilere nasıl hitap edilir?
Öğretmen öğrencisine hitap ederken, "Sevgili, öğrenciler, ya da değerli öğrenciler" diyebilir. İlköğretim öğrencisine "arkadaşlar" ifadesi uygun değildir. Ancak lise ve Üniversitelerde olabilir. Ama en önemlisi; "Sevgili öğrenciler, Değerli öğrenciler, kıymetli öğrenciler…, gibi, ifadeler seçilebilir.
3 yaşındaki çocuğa annesinin öldüğü nasıl söylenir?
Çocuğunuza üzgün olduğunuzu ama güçlü olacağınızı ve onunla ilgileneceğinizi söyleyin. Eğer çocuk sizin de ölüp ölmeyeceğinizi sorarsa, güven veren bir tavır ile, "Ben uzun bir hayat yaşayacağım. Sen benim öleceğim zamana kadar büyüyüp kendi ailene sahip olacaksın." diyebilirsiniz.
Çocuklara neden Annecim babacım denmez?
Çocuklara neden Annecim babacım denmez?
Çocuk, ben neden annemin annesiyim, neden babamın babasıyım diye düşünür. Bu durum onların size; 'yavrucum, oğlum, kızım' demesi gibi bir şeydir. Onlara, olmayan rolleri üzerinden hitap etmemelisiniz. Bir diğer zarar çocuğun model alması konusudur.
Anneye aşkım denir mi?
Eskiden anne babalar, çocuklarıyla konuşurken onlara genellikle "Yavrum, evlâdım, çocuğum" gibi sözlerle hitap ederdi. Toplum değişip, dönüştükçe hitaplar da güncellendi. Artık çocukları "Aşkım, sevgilim, hayatım, amcacım, teyzecim" gibi sözcüklerle çağırır olduk.