Son Konular

EBA nedir ne ise yarar?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

EBA nedir ne işe yarar?

Eba, Eğitim Bilişim Ağı olarak kullanılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan bu sistem, sosyal eğitim platformudur. Günümüzde her öğrencinin derslerine destek olarak özel eğitim alamaması durumuna karşı ücretsiz eğitim vermek ve eğitimde kolaylık sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

EBA öğrenci ne demek?

Öğrencilere sınıf arkadaşları ile ortak çalışabilme imkânı sunan EBA, anlık internet bağlantısı ile öğrencinin dilediği dersten ve dilediği konudan anında faydalanabilmesine olanak tanıyor. Okul dışında da hizmet veren EBA, birçok öğrencinin derslerdeki başarısının artmasına yardımcı oluyor.

Ebanin faydaları nelerdir?

Ebanin faydaları nelerdir?
Eba'nin Öğrenci ve Öğretmenlere Faydaları
- Seni Tanıyan, Sana Özel Öğrenme Ortamı – Sana göre özelleşmiş öğrenme ortamı ve arayüz ile tanış
- Kaliteli Zaman Geçirmene Destek Kaynaklar.
- Derslerine Destek, Sınavlarına Yardımcı
- Sosyal Paylaşım Ortamı
- Başarılarını İzleme ve Yaptıklarını Sergileme.

Ebanın önemi nedir?

Bu platformun amacı; bilgi teknolojileri aracılığıyla etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş e-içerikler sunmakta, eğitim ve teknolojideki yenilikleri takip ederek gelişmeye devam etmektedir (eba.gov.tr.)

EBA kullanarak neler yapılabilir?

Eğitim Bilişim Ağı yani, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Öğretmenler, kendi içeriklerini yükleyebilir, yüklenmiş içeriklerden faydalanabilir. Öğrenciler ise EBA ders, EBA test, EBA kurs gibi birçok faydalı içerikten online olarak yararlanabiliyorlar.

EBA uygulaması ile neler yapılabilir?

EBA uygulaması ile neler yapılabilir?
Mobil cihazlarınıza EBA uygulamasını yükleyerek platformdaki yayınlanan haber, video, ses, görsel, doküman, kitap ve dergi içeriklerine erişebilir ve istediğiniz içeriği mobil cihazınıza indirerek de dilediğiniz zaman kullanma imkanına sahip olabilirsiniz.

EBA öğrenci nasıl kullanılır?

EBA'ya öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve kendi oluşturacakları şifreleriyle, veliler e-devlet hesap bilgileriyle, öğretmenler de MEBBİS ya da e-devlet hesap bilgileriyle giriş yapabilirler.

EBA ders sayfam alanında neler var?

EBA ders sayfasında "sayfam", "dersler", "sınıflarım ve gruplarım", "dosyalarım", "içerik üretim sistemi" ve "yardım" kısımları bulunmaktadır. Sayfam menüsü ile öğretmenler öğrenci ve öğretmenlerin paylaşım yaptıkları alana ulaşabilmektedirler. Bu sayfada ileti paylaşabilmekte, tartışma ve oylama başlatabilmektedirler.

Ebanın öğretmen ve öğrenciye katkısı nedir?

Ebanın öğretmen ve öğrenciye katkısı nedir?
EBA öğretmenlere ve öğrencilere eğitimde büyük kolaylık sağlayan bir platformudur. EBA'ya öğretmenler özel hazırladıkları içerikleri istediği gibi yükleyebilirken yine başka öğretmenler tarafından paylaşılan not ve sunumlara rahatlıkla ulaşabilmektirdir.

EBA sosyal medya mı?

EBA; çevrimiçi sosyal eğitim platformudur.

EBA'nın içeriğinde neler var?

– Teknolojiyi bir amaç olarak değil bir araç olarak kullanmak amacıyla tasarlanan sosyal bir eğitim platformudur. EBA'nın içinde ses, haber, video gibi modüller vardır. Bu modüller kullanılarak istenilen işlem yapılabilmektedir.

EBA da içerik bilgi arama nedir?

EBA da içerik bilgi arama nedir?
EBA Arama Motoru; Arama kutusuna kullanıcıların aradıklarını serbestçe girmesini sağlayarak EBA üzerindeki tüm eğitsel içerik arasında arama yaparak sonuçları listeler. Arama sonuçlarını, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerine göre sınıflandırır. Böylelikle seviyelerine en uygun içeriğe ulaşmalarını sağlar.

EBA da yeni hesap nasıl oluşturulur?

EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. EBA Giriş ekranında TC Kimlik Numaranı ve velinden ya da öğretmeninden edindiğin tek kullanımlık şifreyi gir. Güvenlik kodunu gir ve "Gönder" butonuna tıkla. Aktivasyon adımını geçtikten sonra açılan ekranda EBA hesabın için "Yeni Şifreni Belirle" ve "Kaydet"e tıkla.

MEB online eğitim paketi nasıl kullanılır?

Kampanya kapsamında eba.gov.tr ve EBA mobil uygulamasında kullanılması için her ay aylık yurt içi 8 GB ücretsiz internet hakkı sunulacaktır. Kampanya kapsamında Faturalı abonelerin EBA yönüne kalan bilgisini öğrenmek için KALAN yazıp 5555'e SMS gönderilmesi gerekmektedir.

EBA da Sayfam menüsünden paylaşılan ileti kimler tarafından görülür?

EBA da Sayfam menüsünden paylaşılan ileti kimler tarafından görülür?

EBA sayfam menüsünden paylaşılan iletiler, genellikle öğretmenler ve öğrenciler tarafından görülebilir. Öğretmenler sayfalarında öğrencilere kaynak paylaşımı yapabilir, ders materyallerini paylaşabilir, ödevler ve duyurular yapabilir. Öğrenciler ise öğretmenlerin paylaştığı içeriklere erişebilir, ödevleri ve duyuruları görebilir, tartışma ve etkileşimlere katılabilir. Bu sayede öğrenciler ve öğretmenler arasında iletişim ve paylaşım sağlanmış olur.

Agac metaforu nedir?

Asik oldugun kisiyi ruyada gormek ne anlama gelir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt