Modoratör
Efsanevi Üye
E-ticaret sektörü nedir?
Elektronik ticaret ya da kısaca e-ticaret, 1995 yılından sonra İnternet kullanımının artmasıyla ortaya çıkan, ticaretin elektronik ortamda yapılması kavramıdır. Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım, satış, sigorta, dağıtım ve ödeme işlemlerinin bilgisayar ağları üzerinden yapılmasıdır.
E-ticaret belgesi ne işe yarar?
E-ticaret belgesi ne işe yarar?
E-Ticaret, herhangi bir ürün ya da hizmet için, çeşitli ödeme yöntemleriyle bir internet sitesi üzerinden ticaret yapmanızı veya sipariş vermenizi sağlayan bir alışveriş yöntemidir. E-ticaret, belirli bir satış noktasının dışına çıkarak satışların artmasına ve daha hızlı ödemeleri slim alınmasına olanak sağlamaktadır.
E-Ticaret işletmeler için faydalı mı?
E-Ticaret işletmeler için faydalı mı?
E-Ticaretin yararları Firmanın internet üzerinden müşterilerine bilgi sunabileceği 7/24 açık bir şubesi oluşur. Elektronik ortamda saniyeler içinde veriler aktarıldığından zamandan tasarruf gerçekleşir. Müşteri için daha fazla ürün seçeneği sunulmaktadır. Sanal mağazanız , maddi yükünüzü azaltılabilir.
E-Ticaret sektörleri nelerdir?
E-ticaretin Yükselen Sektörleri
- İkinci Elciler. Paylaşım ekonomisinin son yıllarda tüm dünyada hızlı yükselişi, ulaşımdan konaklamaya pek çok sektörü dönüştürdüğü gibi, e-ticaret sektörünü de etkiledi.
- Sanal Marketler.
- Organik Dünya.
- Online Eğitim.
- Moda ve Tesettür.
E-ticaret yapmak için neler gerekir?
E-ticaret yapmak için neler gerekir?
E-Ticaret Sitesi İçin Hangi Belgeler Gerekir?
- Gerçek ya da tüzel kişiler için MERSİS numarası
- Vergi kimlik numarası
- Esnaf ve sanatkârlar için TC kimlik numarası
- Kurucu kişi ya da kişilerin fotoğrafları
- Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) kaydı
- İşletme unvanı
- Faaliyet gösterilen sektör, ürün ve hizmet türü
E-ticaret yapanlar e fatura kullanmak zorunda mı?
E-ticaret yapanlar e fatura kullanmak zorunda mı?
Yıllık cirosu 5 milyon lira ve üzeri olan e-Ticaret firmalarının e-Fatura ve e-Arşiv Fatura kullanmaları zorunludur. e-Fatura ve e-Arşiv Fatura, yıllık 5 milyon liranın altında ciro yapan e-Ticaret firmalarına zorunlu değildir. e-Fatura sistemine geçen firmalar e-Defter uygulamasına da entegre olmak zorundadır.
E ticaret işine nasıl girilir?
e-Ticarete Nasıl Başlanır? Gereklilikler Nelerdir?
- Sattığınız Ürün veya Hizmeti Belirleyin.
- Bir Dropshipper (Tedarikçi) ile Anlaşın.
- Ödeme Hizmeti Sağlayıcınızla Temasa Geçin.
- Mağazanıza Bir İsim Verip Alan Adınızı Alın.
- Sitenizi Satış Odaklı Olarak Tasarlayın.
- Güçlü Bir Marka Stratejisi Oluşturun.
- İş Yapınıza Karar Verin.