Son Konular

E okulu kim yapti?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

E okulu kim yaptı?

e-Okul, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır.

E okul bağlantı sonu ne demek?

Bu alanın hemen altında Bağlantı Sonu alanı bulunur. Bu alan 10 dakikalık bir zaman dilimi olup kullanıcı sisteme giriş yaptığı anda başlar ve eğer kullanıcı 10 dakika boyunca sistem üzerinde hiçbir işlem yapmazsa, kullanıcının bağlantısını otomatik olarak keser.

E okul yıl sonu ortalaması nasıl hesaplanır?

E okul yıl sonu ortalaması nasıl hesaplanır?
Karne not ortalaması hesaplanırken önce tüm dersler için tek tek ortalama puan çıkarılır. Herhangi bir dersin 1. yazılı puanı, 2. yazılı puanı ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanır. Çıkan sonuç toplam yazılı sayısına bölünür. Elde edilen puan ders notu ortalamasıdır.

1 e-okul neyi amaçlamaktadır?

1 e-okul neyi amaçlamaktadır?
e-Okul uygulaması, yöneticilerin birçok işini kolaylaştırırken, öğretmenleri disipline etmiştir. Aynı zamanda, öğrenciler bu uygulama sayesinde, notlarını internet üzerinden öğrenebilirken, ailelerinden herhangi bir durumu gizleyememektedirler. Veliler için öğrencilerini takip etme adına mükemmel bir uygulamadır.

E-okul sistemini okul yönetimi ve öğretmenler hangi amaçla kullanmaktadır?

E-okul sisteminin öğretmenler tarafından kullanılan bölümünde, sistem, öğrenci notlarının girişi, devamsızlık bilgilerinin girişi, ödev konuları, karne, alınan belgeler gibi bilgiler için kullanmaktadır. Öğretmenlerin girdiği bu bilgiler, velilerin ve öğrencilerin bilgilendirilmesi amacı ile kullanılmaktadır.

Öğrenciler e okul uygulamasını kullanarak hangi bilgilere erişebilmektedir?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, sözlü ve yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer …

E okul bilgilerine kimler erişebilir?

E okul bilgilerine kimler erişebilir?
MEB'in e-Okul hizmeti tüm velilere ücretsiz olarak sunuluyor. Hizmet, bir öğrencinin okula kaydından başlayarak mezuniyetine kadar olan tüm sürece ilişkin bilgileri içeriyor.

E okul sistemine neden girilmiyor?

E okul sistemine neden girilmiyor?
E-OKUL NEDEN AÇILMIYOR? Son birkaç saattir e okula erişilemiyor. Bunun sebebi e okul sisteminin oldukça yoğun olmasıdır. E okul sisteminin barındığı sunucular çok gelişmiş sisteme sahip olsa da aynı anda milyonlarca kişinin sisteme giriş yapması geçici olarak e okul çöktü mü şeklinde düşünülüyor.

E-okulu kimin yaptığına dair verdiğiniz bilgiye ek olarak, e-Okul sistemi Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilmiştir. 2007 yılında kullanıma açılan bu sistem, öğrenci, öğretmen ve velilerin eğitim süreçlerini takip etmelerine olanak sağlar. E-Okul, öğrenci notları, devamsızlık bilgileri, sınav ve ders programları gibi önemli bilgileri dijital ortamda sunarak eğitim sürecini daha şeffaf hale getirmeyi amaçlar.

"E okul bağlantı sonu ne demek?" başlıklı mesajınızda bahsedilen Bağlantı Sonu özelliği, e-Okul sistemindeki oturum süresini belirler. Kullanıcı giriş yaptıktan sonra 10 dakika boyunca sistemde herhangi bir işlem yapmazsa, bağlantı otomatik olarak sonlandırılır. Bu güvenlik önlemi sayesinde oturumunuzun başkaları tarafından kullanılması engellenir.

"E okul yıl sonu ortalaması nasıl hesaplanır?" başlıklı mesajınızda ise yıl sonu ortalamasının hesaplanma yöntemi hakkında bilgi verilmiştir. Karne not ortalaması hesaplanırken, her ders için yazılı sınavlar toplanarak ders ortalaması bulunur. Bu sayede öğrencinin genel başarısı belirlenmiş olur.

"E-okul sistemini okul yönetimi ve öğretmenler hangi amaçla kullanmaktadır?" başlığını işlediğiniz mesajda ise e-Okul sisteminin okul yönetimi ve öğretmenler tarafından öğrenci bilgilerinin kaydedilmesi ve paylaşılması amacıyla kullanıldığı belirtilmiştir. Sistem üzerinden not girişi, devamsızlık bilgileri, ödev konuları gibi bilgilerin kaydedilmesi ve velilere iletilmesi sağlanır.

"Öğrenciler e-okul uygulamasını kullanarak hangi bilgilere erişebilmektedir?" başlıklı mesajda, öğrencilerin e-Okul sistemi üzerinden okul ile ilgili birçok detaylı bilgiye erişebildiği ifade edilmiştir. Öğrenciler, notları, devamsızlık durumu, sınav bilgileri, ders programı gibi pek çok bilgiye kolayca ulaşabilirler.

Son olarak, "E okul bilgilerine kimler erişebilir?" ve "E okul sistemine neden girilmiyor?" başlıklarındaki mesajlarınızda, e-Okul sistemine velilerin ücretsiz olarak erişebildiği ve sisteme yoğunluk nedeniyle giriş yapılamadığı bilgileri aktarılmıştır. E-Okul sistemi, velilere öğrencilerinin eğitim sürecini takip etme imkanı sunarken, yoğunluk gibi teknik nedenlerden dolayı geçici erişim sorunları yaşanabilmektedir.

Sans Bilekligi Nasil Kullanilir?

DoluSu Park Acik mi?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt