Son Konular

E okula yanlis girilen not duzeltilebilir mi?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

E okula yanlış girilen not düzeltilebilir mi?

Değiştirilmiyor. <e okul'a girilmiş not değiştirilebiliyormu??> Okul idaresi kilitlemeyi gerçekleştirmemişse gerçekleşebiliyor. Ancak kilitleme gerçekleşmişse ya da süresi geçmiş ise kurum amiri kendisi bu değişikliği gerçekleştirebilir.

E okul sisteminin amacı nedir?

E okul sisteminin amacı nedir?
e-Okul sistemi; idarecilerin öğrencilerin kayıt yenileme, kayıt silme, nakil işlemleri, devamsızlık bilgilerini girdiği; öğretmenlerin ise öğrencilerin ders ve ödev notları ile performans bilgilerini işlediği sistemdir.

E okul uygulamalarında öğrencilerin hangi bilgileri yer almaktadır?

Milli Eğitim Bakanlığının e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer alıyor.

E okul neden olmuyor?

E okul neden olmuyor?
E-Okul giriş problemi için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz bir açıklama gelmedi. Sorunun kesin bir çözümü bulunmazken, tarayıcı önbelleğinin silinmesi veya farklı bir tarayıcı ile deneme yapılması, alternatif bir çözüm yolu olacaktır.

E okul sistemi ne demek?

e-Okul, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır.

E okul sistemini okul yönetimi ve öğretmenler hangi amaçla kullanmaktadır?

E okul sistemini okul yönetimi ve öğretmenler hangi amaçla kullanmaktadır?
E-okul sisteminin öğretmenler tarafından kullanılan bölümünde, sistem, öğrenci notlarının girişi, devamsızlık bilgilerinin girişi, ödev konuları, karne, alınan belgeler gibi bilgiler için kullanmaktadır. Öğretmenlerin girdiği bu bilgiler, velilerin ve öğrencilerin bilgilendirilmesi amacı ile kullanılmaktadır.

E okulda öğrenci bilgileri nasıl görülür?

Öğrenciler, öğretmen ve yöneticiler sistem bilgilerine T.C kimlik No ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlayabiliyor. E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor.

E okulda okul bilgileri nerede?

E okulda okul bilgileri nerede?
Veliler, MEB'in http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu sorgulayabilecekler. Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra TC Kimlik Numarasını ve doğum tarihini girerek görüntüleyebilirsiniz.

E okul vbs ye neden giremiyorum?

Son birkaç saattir e okula erişilemiyor. Bunun sebebi e okul sisteminin oldukça yoğun olmasıdır. E okul sisteminin barındığı sunucular çok gelişmiş sisteme sahip olsa da aynı anda milyonlarca kişinin sisteme giriş yapması geçici olarak e okul çöktü mü şeklinde düşünülüyor.

E okula giremiyorum nasıl girebilirim?

E okula giremiyorum nasıl girebilirim?
Öncelikle,e-okul.meb.gov.tr adresine tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır. Ardından, tüm bu alanları eksiksiz şekilde doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Üniversite sisteme girilen not değiştirilebilir mi?

Yukarıda daha önce belirttiğimiz gibi notlarınızı ilan ettiğinizde artık notlar değişmeyecek ve öğrencinin ekranına düşecektir. *Ara sınav notlarını bu şekilde girdikten sonra en son Final notları girilecektir. Final notlarınıda girip Kaydet dedikten sonra öğrencilerin başarı değerlendirmesi yapılabilecektir.

E-okula yanlış girilen notun düzeltilebilmesi için belirli şartlar bulunmaktadır. Eğer okul idaresi not girişini kilitlememişse, yönetici veya yetkili kişiler tarafından düzeltme işlemi yapılabilir. Ancak not girişi kilitlenmiş veya süresi geçmişse, bu durumda kurum amiri tarafından not düzeltme işlemi gerçekleştirilebilir.

E-okul sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş bir web tabanlı okul yönetim bilgi sistemidir. Bu sistem sayesinde idareciler öğrencilerin kayıt işlemlerini gerçekleştirirken, öğretmenler de öğrenci ders ve not bilgilerini takip edebilirler. E-okul uygulamalarında öğrencilerin kitap okuma durumları, sınav notları, devamsızlık durumları, ders programları gibi birçok bilgi yer almaktadır.

E-okula giriş sorunu yaşanması durumunda, Milli Eğitim Bakanlığından henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, tarayıcı önbelleğinin temizlenmesi veya farklı bir tarayıcı kullanılması gibi çözüm yolları denenmelidir.

E-okul VBS'ye giriş yapmak için öğrencilerin ve yöneticilerin T.C. kimlik numaraları ve okul numaralarıyla sisteme erişebilirler. Aynı şekilde, veliler de çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak hangi okula kayıtlı olduklarını sorgulayabilirler.

Üniversite sisteminde de not girişi yapıldıktan sonra değişiklik yapılması mümkün olmayabilir. Bu sebeple not girişlerinde dikkatli olmak ve gerektiğinde öğrenci notlarını kontrol etmek önemlidir.

2020 somestr tatili ne zaman basladi?

Okulda esofman giymek yasak mi?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt