- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
E okul kesin kayıt iptali nasıl yapılır?
☞ Kayıt İptal (Aday Kayıt İptal) ekranına girilir. ☞ TC Kimlik No yazılarak arama yapılır. ☞ Eğer öğrenci kaydı iptal edilebilir durumda ise Adı Soyadı alanında adı görüntülenecektir. ☞ İptal Nedeni seçilir ve sonra Açıklama kutusuna kısa bilgi girilir. ☞ Kaydet düğmesi tıklatılır.
Açıköğretim kayıtları için gerekli evraklar nelerdir?
Mesleki Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdikname belgesinin aslı, Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (Bu belge kayıt sırasında irtibat büroları tarafından hazırlanır ve öğrenci tarafından imzalanır).
Lise kaydı nasıl silinir?
Lise kaydı nasıl silinir?
Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.
Nakil kabul işlemi nasıl yapılır?
Nakil kabul işlemi nasıl yapılır?
Nakil başvurusu, veli dilekçesi ile öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğü tarafından yapılır. Diğer okullardan okulunuza yapılan nakil başvuruları değerlendirilir. Nakil kabul edilir ya da reddedilir. Kabul işleminden önce "Ders Durumu Listeleme" işlemi yapılmalıdır.
Açık Lise kayıtları için nereye başvurulur?
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracaktır. Sınav ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim ederek ön kaydını yaptıracaklardır.
Lise öğrenci kaydı nasıl yapılır?
Lise kayıtları için gerekli belgeler okuldan okula değişmekle birlikte genel olarak şu belgeler isteniyor:
- Yerleştirme sonuç belgesi (Mezun olunan okuldan onaylı)
- Ortaöğretim Öğrenim Belgesi.
- Öğrencinin Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi.
- Veliye ait Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.
E okul üzerinden okul kaydı nasıl yapılır?
E okul üzerinden okul kaydı nasıl yapılır?
Tercihler öğrenci veya veli tarafından, https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin 8'inci sınıfı tamamladığı ortaokuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecek. (Saat 17.00'ye kadar) tarihleri arasında en fazla 15 tercih olmak üzere yapılacak.