Modoratör
Efsanevi Üye
E devletten lise diploması alınır mı?
E-Devlet üzerinden açık lise mezuniyet belgesi almak için yine e-Devlet sistemine girerek arama bölümüne "Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgeleri Sorgulama" yazıp açık öğretim lise belgenizi rahatlıkla elde edebilirsiniz.
Lise geçici mezuniyet belgesi nasıl alınır?
Geçici Mezuniyet Belgesini nasıl alabilirim? Mezun olan öğrenciler geçici mezuniyet belgelerini bağlı oldukları Halk Eğitim Merkezlerinden alabilirler.
Eski lise diploması nasıl alınır?
Eski lise diploması nasıl alınır?
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
Lise diplomamı kaybettim nereden çıkarabilirim?
Lise diplomamı kaybettim nereden çıkarabilirim?
Açık Öğretim Lisesinden mezun olarak diploma almış ve diplomasını kaybeden öğrencilere istekleri halinde Diploma Kayıp Belgesi düzenlenebilir. Diploma kayıp belgesi yalnızca bir kez verilir. Öğrenciler diploma kayıp belgesi için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak Diploma Kayıp Belgesi alabilirler.
E Devlet'te diplomam gözükmüyor ne yapmalıyım?
1) Mezuniyet Bilgileri Sayfası ☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir. ☞ Yükseköğretim mezunu iseniz ve belgeniz görünmüyor ise "Hata veya Eksiklik Bildir" sayfasını açınız.
Geçici mezuniyet Belgesi hemen verilir mi?
Kat (Dekanlık Katı) D-201 no'lu oda) kayıt için teslim edilmesi gerekmektedir. Geçici Mezuniyet belgesi, bu evrakların kayda girdiği tarihten itibaren en geç 10 gün içinde teslim alınabilecektir. AYRICA E-DEVLET'TEN DE ARTIK BİR ÇOK KURUMUN RESMİ BELGE OLARAK KABUL ETTİĞİ MEZUNİYET BELGESİ ALINABİLMEKTEDİR.
Geçici mezuniyet Belgesi almak için ne gerekli?
Geçici mezuniyet Belgesi almak için ne gerekli?
Mezuniyete hak kazanmış öğrenciler öğrenim gördüğü akademik birimden "İlişik Kesme Belgesi" ni alarak gerekli imza işlemlerini tamamladıktan sonra ilgili akademik birimden diplomalar hazırlanıncaya kadar "Geçici Mezuniyet Belgesi" alabilirler.