Modoratör
Efsanevi Üye
Düzensiz öğrenci ne demek?
1.sınıfa bahar döneminde başlayan öğrencilere irregular yani düzensiz öğrenci denir. Hazırlık yılını 1 dönemde tamamlayıp lisansa geçmek isteyen öğrenciler için ortaya çıkan bir durumdur.
Irregular öğrenci nasıl oluyor?
Irregular öğrenci nasıl oluyor?
Regular öğrencilerin ilk dersleri sistem tarafından otomatik olarak atanırken, irregular öğrenciler ilk derslerini kendileri seçip programlarını belirli kredi sınırlarında bölümünün ders programına uygun bir şekilde istedikleri gibi ayarlayabilirler.
ITÜ irregular en az kaç kredi?
ITÜ irregular en az kaç kredi?
Eğer irregular olarak başlıyorsanız ilk dönemizinde maksimum 22 kredi alabilirsiniz. Ders planınızda derslerin yanında kaç kredi oldukları da yer almakta olup daha çok kredi girerseniz sistem vermeyecektir. genel not ortalamanız > 3,00 ise kredi sınırınız yoktur.
Irregular öğrenci yatay geçiş yapabilir mi?
İrregular kısaca hirbirşey yapamaz. Çap ve yatay başvurusu yapabilmen için ilk dönemde 1. sınıf ve 2. sınıf derslerinin hiçbirinin çakışmaması yani hepsini alman ve geçmen gerekiyor. Bu durumdada normal öğrenciden farkın kalmaz.
Irregular ne demek?
Irregular ne demek?
düzensiz {sıf.}
ITÜ de ders seçimi nasıl yapılır?
ITÜ de ders seçimi nasıl yapılır?
http://www.sis.itu.edu.tr/ den, sol taraftan "ÖBS Giriş" e tıklayın. Sistem boşta durunca sizi otomatik dışarı atacaktır, bunu engellemek için 2-3dk da bir sayfayı yenileyebilirsiniz. Sisteme girince: öğrenci servisi>kayıt menüsü>ders ekle-çıkar> dönem seçin (2020-2021 Güz öğretimi, zaten bir tane bu olur).
ITÜ gözetim listesi kaç kredi?
itü adlı eğitim öğretim kurumunda ortalaması 2 nin altında olan öğrencilerin girebileceği ve bu öğrencilerin sadece 15 kredi almalarına izin veren listenin adı.3 kes üstüste gözetim listesine girip başarısız olan öğrencilerin okul ile olan ilişkisi kesilmektedir.
Tıpta irregular ne demek?
Tıpta irregular ne demek?
Irregular teriminin tıbbi anlamı; a. İntizamsız, düzensiz.
ITÜ bir dönemde en fazla kaç kredi alınabilir?
ITÜ bir dönemde en fazla kaç kredi alınabilir?
Herhangi bir yarıyılda alınabilecek ders kredi miktarı ne kadar olmalıdır? Birinci yarıyıl öğrencileri ve ÇAP öğrencileri hariç olmak üzere, gözetim listesinde bulunmayan öğrencilerin, herhangi bir yarıyılda alabileceği derslerin kredi yükü en az 15 kredi, en çok 22 kredi olmak zorundadır.
ITÜ ders kaydı nereden yapılır?
Kaç kredilik ders alınabilir ITÜ?
Kaç kredilik ders alınabilir ITÜ?
Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince; ağırlıklı genel not ortalaması 2.25 olan öğrenciler 25 kredi, ağırlıklı genel not ortalaması 3.00 olan öğrenciler ise 25 kredinin üzerinde kredi alabilirler.
Irregular ders ne demek?
Irregular ders ne demek?
Yatay Geçiş başvurusu ne zaman yapılır? Bu başvurular bahar dönemi bitişi ile güz dönemi başlangıcı arasında akademik takvimde ilan edilen tarihlerde alınmaktadır. Irregular eğitime başlayan öğrencilerin Irregular dönemde geçirdikleri süre başvuru süresinden sayılmaz.
Irregular öğrenci ne zaman yatay geçiş yapabilir?
Hem bu kural sadece yatay geçişte değil çap başvurularındada geçerli. İrregular kısaca hirbirşey yapamaz. Çap ve yatay başvurusu yapabilmen için ilk dönemde 1. sınıf ve 2. sınıf derslerinin hiçbirinin çakışmaması yani hepsini alman ve geçmen gerekiyor. Bu durumdada normal öğrenciden farkın kalmaz.
30 AKTS ne demek?
30 AKTS ne demek?
AKTS kredileri öğrenci iş yükünü ölçmede kesin değil daha çok göreceli ölçütlerdir. Krediler sadece bir dersin o kurumdaki iş yükünün ne kadarını karşıladığını gösterir. AKTS' de, 60 kredi 1 yıllık; 30 kredi ise bir dönemlik iş yüküne karşılık gelir.
Yarıyılda yatay geçiş olur mu?
Yarıyılda yatay geçiş olur mu?
Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.
Verb türkçe ne demek?
İsim eylem, fiil.
Yatay geçiş yarıyılda olur mu?
Yatay geçiş yarıyılda olur mu?