- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Düz ortaokul nedir?
Normal ortaokul ve lise müfredatına ek olarak dini ve ahlaki eğitim veren, mesleğe ve üniversiteye öğrenci yetiştiren, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi devlet okullarıdır.
Neden imam hatip ortaokulu?
Bilgi beyni besler, öğrendiklerimizi uyguladığımızda amellerimiz güzelleşir, dinî ilimler ahlakımızı güzelleştirir. İmam hatip okullarında okutulan birçok mesleki dersler ahlakın güzelleşmesine yardım etmektedir. İslam güzel ahlaktır, cemiyet dinidir, ilim dinidir.
İmam imam hatip ortaokulu ve düz ortaokul arasında ne fark var?
İHO ve ortaokullar arasındaki farklar Ortaokullarda tüm sınıflar haftada 35 saat ders görüyor. İHO'da tüm sınıflar haftada 36 saat ders görüyor. Ortaokullarda haftada ikişer ders olan Beden Eğitimi ve Din Kültürü dersleri imam hatip ortaokullarında haftada birer ders görülüyor.
Imam hatip lisesi amacı nedir?
İmam hatip lisesi (kısaca İHL), Türkiye'de resmî kuruluş. Amacı hatip ve imam yetişmesini sağlamak olan ortaöğretim düzeyinde mesleki okullara verilen isimdir. İlköğretimden sonra dört yıl süreli eğitim veren, yatılı ve gündüzlü olarak karma eğitim ile kız imam hatip bölümlerinin bulunduğu kuruluşlardır.
Neden imam hatibe gitmeliyim?
Peygamberimizin (sav) Allah'a ve ahiret gününe inanan, güzel işler yapanlar cennete gider, müjdesi var. Bilgi beyni besler, öğrendiklerimizi uyguladığımızda amellerimiz güzelleşir, dinî ilimler ahlakımızı güzelleştirir. İmam hatipte okunan birçok ders ahlakın güzelleşmesine yardım eder.
İmam hatip ortaokulundan normal ortaokula nakil olur mu?
Imam Hatip Ortaokulundan ortaokula nakiller ders yıhı başında başlayarak ders yılı sonuna 15 gün kalıncaya kadar devam edecektir. Ancak doğal afet, sağlık ve ailenin adres değişikliği gibi nedenlerde bu süre aranmayacaktır.
İmam hatip ortaokulu hangi dersler var?
– İmam hatip ortaokullarının zorunlu dersleri arasında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ve Spor, Teknoloji ve Tasarım, Rehberlik ve Kariyer Planlama, Kur'an-ı Kerim, Arapça, Hz.
Ortaokulda kaç saat ders var?
– Bütün risk gruplarındaki illerde bulunan ortaokulların 8'inci sınıflarında, sınıf mevcudunun kalabalık olması ve sınıfın bölünmesini gerektiren durumlarda haftada 12 ders saati, diğer durumlarda ise haftada 22 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak.