- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Düşük ücret politikası ne demek?
Ücret Politikası türlerinden ilki "düşük ücret politikası"dır. Düşük ücret politikası, ekonomik konjonktürün, ücretlerin sınırlandırılmasını zorunlu kıldığı düşüncesinde olan devletlerin doğal olarak değerlendirilebilecek bir tepkisidir.
Verimlilik ücreti nedir?
Bu sisteme göre işçi ürettiği her parça başına önceden saptanmış bir ücret alır. Ücretin hesabında zaman göz önünde tutulmaz. Ücret üretimle birlikte artar. Üretimdeki yavaşlama veya hızlanmanın bütün sonuçları işçiye aittir.
Ücret politikası ne demek?
Ücret Politikası'nın temel amacı, insan kaynaklarında, ırk, milliyet, din ve cinsiyet ayrımı yapılmadan, eşit koşullardaki kişilere, eşit fırsat sağlayarak, ücretlendirme ve terfi ile ilgili uygulamaların, ilgili mevzuat ile Şirket stratejileri ve risk yönetim yapısı ile uyumlu olarak planlanıp yönetilmesini …
Ücret oluşumunu etkileyen faktörler nelerdir?
Ücret oluşumunu ve düzeyini etkileyen ilk ve en önemli faktör kişisel faktörlerdir. Kişinin aldığı eğitim başta olmak üzere deneyim(tecrübe), yetenek ve cinsiyet, ücret oluşumunu ve düzeyini etkileyen temel faktörler olarak ortaya çıkmaktadır.
Ortalama verimlilik ne demek?
Kimyasal bireşim işlemleri sonunda elde edilen erek özdek niceliğinin, kuramsal olarak beklenen niceliğe oranı.
Nakdi verimlilik nedir?
-üretimde kullanılan girdiler ve elde edilen üretim miktar yönüyle ele alınırsa hesaplanan fiziki verimliliktir. -üretimde kullanılan girdilerin ve üretimin parasal değeri dikkate alınırsa hesaplanan nakdi verimliliktir.
Rekabetçi ücret politikası nedir?
Bu politikanın amacı, nitelikli çalışanların iş hacmi ve istihdam edilmesi gereken beceri ve yetkinlikler göz önünde bulundurularak adil ve piyasada rekabetçi bir şekilde ücretlendirilmesini sağlamaktır.
Ücret Yönetimi Nasıl Yapılır?
Ücret Sisteminin Oluşum Süreci
- İş Analizlerinin Yapılması
- Faktörlerin Belirlenmesi.
- İş Değerlemesi.
- İş Gruplandırması
- Piyasa Ücret Araştırması
- Ücret Yapısını Oluşturma.
- İş Grubuna Bağlı Olarak İşlerin Ücretlendirilmesi.