Modoratör
Efsanevi Üye
Dostoyevski hangi Çevirmenden okunmalı?
Dostoyevski'yi Mazlum Beyhan, Ergin Altay veya Leyla Soykut çevirilerinden okumanızı tavsiye ederim. Nihal Yalaza Taluy çevirileri ise bence kişinin bir klasik romandan beklentilerine bağlı olarak tavsiye edilebilir ya da edilmez.
Oblomov hangi yayınevinden okunmalı?
Oblomov
Kitabın Adı | Oblomov
Önsözü Çeviren | Burcu Bingül
Sonsöz | Milton Ehre
Sonsözü Çeviren | Barış Özkul
Kapak | Suat Aysu
Tolstoy Diriliş hangi çeviri?
Tolstoy Diriliş hangi çeviri?
Çok sayıda Maksim Gorki çevirisi, Anna Karenina, Diriliş gibi büyük Tolstoy eserleri çevirisi, Turgenyev'in Babalar ve Oğulları, Rus bilimkurgu yazarı Bogdanov'un eserlerinin çevirisi Hacıhasanoğlu'nun kaleminden çıkmıştır.
1984 kitabı hangi yayınevinden okunmalı?
1984 kitabı hangi yayınevinden okunmalı?
George Orwell'in kitaplarına yer veren bir diğer yayınevi de Artemis Yayınları oldu. Yayınevi bünyesinden yayımlanan "1984" Nuran Akgören'in, "Hayvan Çiftliği" ise N. Can Kantarcı'nın çevirileriyle okuyucların karşısına çıktı.
Suç ve ceza hangi çevirisi iyi?
1- Dostoyevski – Suç ve Ceza Fakat Suç ve Ceza'da bizim için en önde; Ergin Altay çevirisi ile yayımlanmış İletişim Yayınları baskısı, ve Mazlum Beyhan çevirisi ile yayımlanmış Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları baskısı geliyor.
Stefan Zweig kitapları hangi yayınevinden okunmalı?
Şimdi gelelim güzel kaynak önerilerinden birine. Yazarımız Stefan Zweig. Son yıllarda hep Can Yayınları baskılarını takip ediyorum. Özellikle Zweig'ın uzmanlık alanı olan biyografiler ardı ardına özenli bir şekilde yayınlandı Can Yayınları'nca.
1984 kitap kaç sayfa?
1984 kitap kaç sayfa?
1984 kitabı 352 sayfadan oluşmaktadır.
Kapra Yayınları çevirisi nasıl?
Kapra Yayınları çevirisi nasıl?
çevirilerinde bir sıkıntı görmedim. yazım hatası falan da görmedim. klasikleri okumamışlara uygun fiyatından dolayı tavsiye ederim. yeni kitapların çoğunu 7 tl'den çıkartarak, ucuza kitap okuma kaynağıma hafif ölçekli bir balyoz indiren yayınevi. zira çeviri ve sayfa kalitesi halen fiyatının üzerinde.
Anna Karenina hangi yayınevinden okunmalı?
1- Anna Karenina, Tolstoy Birçok Tolstoy çevirisine sahip olan Ayşe Hacıhasanoğlu ve Ergin Altay çevirileri tercih edilebilir durumda.
Sefiller kitabı hangi yayınevinden okunmalı?
Sefiller – Victor Hugo İlk önerim İletişim yayınlarındaki Cenap Karakaya çevirisi olacak.