Son Konular

Domestosun sahibi kim?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Domestosun sahibi kim?

Domestos
Tür | Temizlik
Sahibi | Unilever
Kökeni | Birleşik Krallık
Çıkış | 1929
Web sitesi | Domestos Türkiye

Su arıtmayı kim buldu?

Su arıtma cihazlarında ilk olarak kum filtreleri kullanımını Paisley isminde bilim adamı İskoçya'da kullanmaya başlamıştır. Paisley'in yapmış olduğu bu kum filtre sistemi bu tarihten 20 yıl sonraya kadar mühendisler tarafından geliştirilerek 1829 tarihinde İngiltere'de ilk su arıtma cihazını yapmayı başarmışlardır.

Domestos ismi nereden geliyor?

Bu yeni çözeltiye Domestos ismini verdi. Bu ismi, Latincede ev anlamına gelen domes sözcüğü ile Yunancada kemik anlamına gelen osteon sözcüğünü birleştirerek oluşturdu.

Domestos Türk malı mıdır?

Domestos Türk malı mıdır?
Unilever, Birleşik Krallık ve Hollanda merkezli hızlı tüketim ürünleriyle yiyecek ürünleri üreten firmalardan biridir. Domestos (hijyenik temizlik kremi) Hindistan'da ve Filipinler'de Domex markası ile bilinmektedir. Japonya'da ise, Domesuto markası altında popüler bir tuvalet temizleyici olarak tanınmaktadır.

Ace çamaşır suyu hangi ülkeye ait?

Ace çamaşır suyu hangi ülkeye ait?
Ace, 1958 yılında kurulan Fater Group SpA bünyesindedir. Fater Group SpA İtalya merkezli Gruppo Angelini ve Amerika merkezli Procter & Gamble ortaklığına aittir. İtalya merkezli şirket İtalya, Portekiz ve Fas'ta üretim tesislerine sahiptir. Ürünleri 50'den fazla ülkede satılmaktadır.

Domestos yerli mi?

Unilever, Birleşik Krallık ve Hollanda merkezli hızlı tüketim ürünleriyle yiyecek ürünleri üreten firmalardan biridir. Domestos (hijyenik temizlik kremi) Hindistan'da ve Filipinler'de Domex markası ile bilinmektedir.

Domestos üretim yeri neresidir?

Unilever'in 350 milyon lira yatırımla kurulan Konya'daki fabrikası açıldı. Tesiste; OMO, Domestos, Yumoş, Cif, Rinso, Elidor, Clear, Dove gibi markaların üretimi yapılacak.

Domestos'un sahibi Unilever şirketidir. Domestos, temizlik kategorisinde faaliyet gösteren ve Birleşik Krallık kökenli olan Unilever'in markalarından biridir. 1929 yılında piyasaya sürülmüş olan Domestos, hijyenik temizlik sağlayan bir üründür.

Su arıtma cihazlarında kullanılan kum filtreleri ilk defa İskoçyalı bilim adamı Paisley tarafından İskoçya'da 1800'lü yılların başında kullanılmaya başlanmıştır. Paisley'in kum filtre sistemini geliştirmesiyle birlikte, mühendisler 1829 yılında İngiltere'de ilk su arıtma cihazını yapmayı başarmışlardır.

Domestos markasının ismi, Latincede "ev" anlamına gelen "domes" ve Yunanca'da "kemik" anlamına gelen "osteon" kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşturulmuştur.

Domestos bir Türk markası değildir. Unilever, Birleşik Krallık ve Hollanda merkezli bir şirkettir ve Domestos da bu şirketin temizlik kategorisindeki bir markasıdır.

Ace çamaşır suyu ise Fater Group SpA bünyesinde bulunmaktadır. Fater Group SpA, İtalya merkezli Gruppo Angelini ve Amerika merkezli Procter & Gamble ortaklığına ait bir şirkettir. Dolayısıyla Ace çamaşır suyu İtalyan kökenli bir üründür.

Domestos'un üretim yeri Türkiye'de bulunan Konya'daki Unilever fabrikasıdır. Bu tesiste Domestos başta olmak üzere OMO, Yumoş, Cif, Rinso, Elidor, Clear, Dove gibi markaların üretimi yapılmaktadır. Unilever'in Türkiye'deki yatırımları ve üretim faaliyetleri sayesinde Domestos gibi markalar ülkemizde de üretilerek tüketicilere sunulmaktadır.

Bir cumle hem sirali hem bagli olabilir mi?

Bir dusta kac litre su gider?

1. Konular

1. 1.284.227
  2. Mesajlar

1. 1.670.414
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt