Modoratör
Efsanevi Üye
Dolly Operatörü nedir?
Dolly: Ray üzerinde yürüyen küçük araba. Kamera, kamera operatörü ve bazen de yönetmeni taşır.
Rack Focus nedir?
Rack Focus, bir teknik olduğu kadar bir kamera hareketi değildir, ancak birçok kişi bu temel beceriyi görmezden gelir. Bir görüntüyü bulanık başlatmak için merceği ayarlarsınız ve sonra yavaşça daha canlı veya tersini yaparsınız. Kitlenizin odağını bir konudan diğerine değiştirmenin son derece etkili bir yoludur.
Pedestal nedir ne işe yarar?
Pedestal nedir ne işe yarar?
pedestal, yukardan aşağıya ya da aşağıdan yukarıya objektifin açısını değiştirmeden yapılan dikey yönlü hareketken; tilt hareketinde objektif, pozisyonunu değiştirmeden yukardan aşağıya ya da aşağıdan yukarıya kavisli bir tarama yapar. klasik mimaride, sütunun altındaki temel.
Dolly in out nedir?
Dolly in out nedir?
kamera objeye yaklasirken es zamanli olarak zoom un geriye cekilmesi ile yaratilan bir efekttir. cekilen obje sabit kalirken arka planin cilginca patlamasi imkanini saglar.
Kostüm asistanı ne iş yapar?
Kostüm yardımcısı (costume standby) Oyuncuların sahneler esnasındaki kostüm devamlılığı ve kostümlerin düzgünlüğünü kontrol eder. Aynı zamanda oyuncuların giyinmelerine yardımcı olur.
Çekim açıları nelerdir?
Kamera Çekim Açıları Nelerdir?
- 180 DERECE KURALI. Çekim esnasında obje ile kamera arasında varsayılan açıdır.
- ALT AÇI. Düşük bir açıda kamera konuya çekim ile göz seviyesinin altında konumlandırılmış şekildedir.
- BAKIŞ AÇISI. Karakterin yüzünü yakından gördüğümüz tekniktir.
- EĞİK AÇI.
- AMORS.
- DOLLY ZOOM İN-OUT.
- PAN.
- TİLT.
Inşaatta pedestal nedir?
Inşaatta pedestal nedir?
SUPPORT Pedestal yükseltilmiş döşeme sistemleri, taş ve ahşap altında kullanabileceğiniz, 15 mm den 1200 mm'ye kadar milimetrik olarak yükseklik ayarı yapabileceğiniz ürünleri ile tüm teraslarınızı yaşanabilir alan haline getirmek için mükemmel çözümler sunar.
Servis Pedestali nedir?
Servis Pedestali nedir?
Pedestal nedir inşaat halinde mi gelir derseniz de hayır direkt hazır halde gelmektedir. Pedestal servis ücreti tekne turlarında siz tarafından karşılanmamaktadır. Aynı zamanda tekneniz olmadan da tekne turu yaparak koy gezebilir ve belirli yerlerde gece hayatına ayak uydurabilirsiniz.