Editör
Efsanevi Üye
Dolar sorumluluk reddi beyanı nedir?
Yatırımcının yapacağı iş için harcanan tüm giderlerin (kendisine ait veya anlaşmaya göre) ortak veya karşı taraftan hak talebinde bununmayacağına istinaden hazırlanan veya sunulan beyan ,belge.
Borsada Sorumluluk Beyanı ne demek?
Borsada Sorumluluk Beyanı ne demek?
Herhangi bir finansal ürün veya faaliyetin ilgi alanlarınıza, yatırım hedeflerinize, yatırım görüşünüze ve risk anlayışınıza göre size uygun olup olmadığını değerlendirmek sizin sorumluluğunuzdadır.
Bilanço kontrolü nasıl yapılır?
Bilanço kontrolü nasıl yapılır?
Bilançonun aktifinde yer alan aktif karakterli hesaplar toplanır akabinde ise bilançonun aktifinde yer alan aktifi düzenleyici hesaplar toplanır daha sonra aktif karakterli hesapların toplamından aktifi düzenleyici hesapların toplamı çıkarılarak aktif toplam bilançonun sol tarafına yazılır.
Halka açık anonim şirketler kim denetler?
Türk Ticaret Kanununun 397. maddesi uyarınca denetime tabi olan anonim şirketlerin ve şirketler topluluğunun finansal tabloları denetçi tarafından, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunca yayımlanan uluslararası denetim standartlarıyla uyumlu Türkiye Denetim Standartlarına göre denetlenir.
Bedelsiz bölünme ne demek?
Bedelsiz bölünme ne demek?
Bedelsiz sermaye artırımı sonucunda oluşacak olan yeni hisseler için yatırımcılardan herhangi bir bedel talep edilmez. Bedelsiz sermaye artırımı bir çeşit hisse senedi bölünmesidir. Hisse senedi bölünmesi bedelli ve bedelsiz olarak gerçekleşir.
Anonim şirketler bağımsız denetime tabi mi?
Anonim şirketler bağımsız denetime tabi mi?
Nitekim TTK m. 397 (4) "398 nci madde kapsamında denetime tabi olacak şirketler Bakanlar Kurulunca belirlenir" demek suretiyle, tüm anonim şirketlerin bağımsız denetime tâbi olmayacağının altını çizmiştir.
Bir hisse bedelsiz verirse ne olur?
Bedelsiz sermaye artırımı, şirketlerin kendi iç kaynaklarını kullanarak yapmış oldukları ve ortaklarından herhangi bir bedel istemeden hisse senedi dağıttıkları bir sermaye artırımıdır. Bu sermaye artırımı şirketler için finansman sağlamaz fakat bazı sebepler şirketleri bedelsiz sermaye artırımı yapmaya teşvik eder.