Son Konular

Dokumantasyonun onemi nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Dökümantasyonun önemi nedir?

Dokümantasyonun Tanımı Bulunan bilgilerin kaydedilmesi ve kayıtların (belge denilen) uygun ortamlarda saklanması ya da gerekli bilgileri içeren zaten hazır belgelerin toplanması; c. Erişimi kolaylaştırmak için belgelerin düzenlenmesi; ve d. Asıl olarak, belgelerin ihtiyaç duyanların kullanımına sunulması.

DYS nin genel özellikleri nelerdir?

Doküman Yönetim Sistemi ve kısa ifade ile DYS ler, sayısal ortamdaki bilgi, belge ve dokümanların organizasyonunu ve yönetimini için geliştirilmiş uygulamalardır. Ayrıca sık sık geri dönüş yapılan fiziki ortamdaki evraklarınızın taranıp indekslerenek DYS içerisine almak bu belgelere hızlı ulaşımı sağlar.
Dökümantasyon ne anlama gelir?
Her hangi bir faaliyetin metotlarını ortaya koyan veya okuyana bir görevi hakkında yardımcı olan elektronik veya yazılı-basılı ortamda bulunan belgelerdir.

DYS ne demek UYAP?

33 alt sistem kapsamında web tabanlı yazılımlar geliştirilmiş, Evrak akışları doküman yönetim sistemi(DYS) ile elektronik ortama alınmış, Kanun, yönerge, genelge ve mevzuatlara anında erişimi sağlayan bilgi bankası oluşturulmuş, Sanal tartışma ortamı hazırlanmıştır.

DYS hangi kurumlarda var?

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği.
Edys ne demek?
EDYS (elektronik doküman yönetim sistemi) belgelerinizi elektronik ortamda saklamanızı ve takip etmenizi sağlayan bir belge yönetim otomasyon sistemidir.
Hasta dosyalarını ve diğer belge ve raporları dosyalar, arşivleme ve hizmete sunma işlemlerini yürütür ve klinik kodlama işlemlerini yapar. Tıbbi sekreter tıbbi istatistiklerle ilgili verileri derleyerek sonuçlarını üst yönetime rapor eder ve hastanın taburcu ve transfer işlemlerini yapar.
DYS'ye bağlanabilmek için "Giriş" butonuna tıklayınız. Aşağıda görülen kullanıcı girişi ekranı açılacaktır. Burada resmideki rakamları, MEBBİS kullanıcı adınızı ve MEBBİS şifrenizi girerek "Giriş Yap" butonuna tıklayınız. Uyarı: DYS'de kullanılan kullanıcı adı ve şifresi MEBBİS sistemindeki ile aynıdır.
Arşiv dokümantasyon nedir?
Elektronik doküman ve arşiv yönetim sistemleri doküman ve belgeleri bilgisayar ortamına aktararak kayıt altına alan, onları güvenli şekilde saklayan ve gerektiği zaman kolayca bulunmalarını sağlayan sistemlerdir.

UYAP Doküman Yönetim Sistemi nedir?

Doküman Yönetim Sistemi ve kısa ifade ile DYS ler, sayısal ortamdaki bilgi, belge ve dokümanların organizasyonunu ve yönetimini için geliştirilmiş uygulamalardır. Ayrıca sık sık geri dönüş yapılan fiziki ortamdaki evraklarınızın taranıp indekslenerek DYS içerisine almak bu belgelere hızlı ulaşımı sağlar.

Teknik Dökümantasyon ne demek?

Teknik dokümantasyon hizmetimiz; planlama, üretim ve kontrolden doküman çıktılarının gerekli standartlara uygun olarak basılması/yayımlanmasına kadar sürecin tüm adımlarını kapsamaktadır.
Doküman gözden geçirme nedir?
5.2.1.Gözden Geçirme Tüm personel, kullandığı dokümanları yaptığı işe uygunluk açısından sürekli olarak gözden geçirir. Zaman içerisinde faaliyetlerdeki değişiklikler ve gelişmeler nedeniyle doküman ile uygulama arasında ortaya çıkabilecek farklılıklar durumunda revizyon süreci başlatılır.

Dokümantasyon ne iş yapar?

Dokümantasyon Sorumlusu Ne Demek? Hizmet verdiği firmaya ait tüm bilgileri konusuna göre sıralayan ve verileri koruyan kişilere dokümantasyon sorumlusu denir. Ayrıca dokümantasyon sorumlusu ihtiyaç duyulan bilgiye de en hızlı ve en ekonomik biçimde ulaşır.

UYAP doküman yönetim Sisteminde yapılabilen işlemler nelerdir?

Doküman Yönetim Sisteminin Genel Özellikleri
Doküman sistemi nedir?
Doküman Yönetim Sistemi, basitçe söylemek gerekirse, iş dosyalarını düzenlemek, güvenli hale getirmek, depolamak, düzenlemek, dijitalleştirmek ve etiketlemek için kullanılan, bir belge yönetim sistemi, otomatik bir iş yazılımı çözümüdür.
Kamu sektöründe yeni çalışmaya başlamış olan tıbbi dökümantasyon ve sekreter maaşları 2019 yılı itibari ile ortalama 3600-3850 TL olarak belirlenmiştir. Ücretler mesai saatleri ve ek izinlere göre değişiklik gösterebilir. Özel sektörde ise ortalama maaş durumu 2200-2500 TL arası değişmektedir.

HBS yazilim bilesenleri nelerdir?

Yeterliligin seviyesi 3 ne demek?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.426
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt