Son Konular

Doktora icin kac ortalama?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Doktora için kaç ortalama?

Lisans mezunu olan kişilerin yüksek lisans yapmadan doğrudan Doktoraya başvurmaları esnasında üniversiteler 4 üzerinden en az 3 veya 3,50 lisans ortalaması puanı istemektedirler. Yüksek lisans mezunların doktoraya başvurması esnasında üniversiteler en az 3.00 lisansüstü diploma not ortalaması istemektedirler.

Bütünleşik doktorada kaç ders alınır?

Bütünleşik doktorada kaç ders alınır?
Ders saydırma başvuruları yüksek lisans ve doktora programlarında azami 4 ders (12 kredi), bütünleşik doktora programlarında ise 8 dersi (24 kredi) geçmeme koşulu ile program koordinatörü onayı doğrultusunda EYK tarafından karara bağlanır.

Bütünleşik doktora Hangi bölüm?

Bütünleşik doktora Hangi bölüm?
Bütünleşik doktora yüksek lisans ve doktoranın tek bir çatı altında birleştirilmesidir. Tek bir tez yazarak 5 yılda bitirilebilen bir lisansüstü programdır. Bütünleşik doktora Türkiye' de üniversitelerde yeni yaygınlaşmaya başlayan bir lisansüstü programdır.

Doktora için yüksek lisans şart mı?

Doktora programlarına başvurabilmek (diğer bir deyişle doktora yapabilmek) için bir lisans veya yüksek lisans diplomasına sahip olmanız gerekir. (YÖK – Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği'ne göre doktora programlarına lisans mezunu olarak da başvurabilirsiniz.)

Doktora için kaç kredi gerekiyor?

Doktora için kaç kredi gerekiyor?
(2) Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam yirmi bir krediden ve bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS'den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur.

Uzmanlık alan dersi kaç dönem alınır?

Uzmanlık alan dersi kaç dönem alınır?
Uzmanlık alan dersi her yarıyıl sonunda danışman tarafından başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. İki dönem üst üste başarısız olan bir öğrencinin Enstitü ile ilişiği kesilir.

Bütünleşik doktora kimler başvurabilir?

Bütünleşik doktora programı, 4 yıllık lisans eğitimini 4'lük sistemde 3.00 ve üzeri not ortalaması ile tamamlamış, 80 ve üzeri ALES puanına, 50 ve üzeri yabancı dil puanına sahip başarılı öğrencilerin yüksek lisans yapmadan doktora programına kaydolarak aldıkları doktora eğitimi anlamına gelmektedir.

Doktora eğitimi almak isteyen adaylar için lisans ve yüksek lisans mezuniyeti ile ilgili bazı önemli bilgiler verilmiş. Lisans mezunları için doktora başvurusunda en az 3 veya 3,50 lisans ortalaması puanı istenirken, yüksek lisans mezunları için en az 3.00 lisansüstü diploma not ortalaması gerekmektedir.

Bütünleşik doktora programında alınacak ders sayısına da değinilmiş. Yüksek lisans ve doktora programlarında azami 4 ders (12 kredi), bütünleşik doktora programlarında ise 8 ders (24 kredi) geçmeme koşulu ile program koordinatörü onayı doğrultusunda belirlenmektedir.

Bunun yanı sıra bütünleşik doktora programının ne olduğu ve hangi bölümlerde yer aldığı hakkında bilgi verilmiş. Bütünleşik doktora, yüksek lisans ve doktoranın tek bir programda birleştirilerek 5 yılda tamamlanabilen bir lisansüstü programdır.

Doktora için yüksek lisans yapmanın zorunluluğu konusu da açıklığa kavuşturulmuş. Doktora programlarına başvurabilmek için lisans veya yüksek lisans diplomasına sahip olmanın gerektiği belirtilmiş, ancak YÖK Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği'ne göre lisans mezunlarının da doktora programlarına başvurabileceği vurgulanmış.

Doktora programında alınması gereken kredi sayısı ve dersler hakkında da bilgi verilmiş. Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilen öğrenciler için en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından oluşan en az 240 AKTS kredisinden oluşmaktadır.

Uzmanlık alan derslerinin kaç dönem alınacağı ve bu derslerin değerlendirilme süreci hakkında da bilgi verilmiş. Uzmanlık alan dersleri her yarıyıl sonunda danışman tarafından başarılı veya başarısız olarak değerlendirilmekte ve başarısız olan öğrencilerin ilişiğinin kesilebileceği belirtilmiş.

Son olarak, bütünleşik doktora programına kimlerin başvurabileceği konusu açıklanmış. 4 yıllık lisans eğitimini 3.00 ve üstü not ortalaması ile tamamlayan, 80 ve üzeri ALES puanına sahip ve 50 ve üzeri yabancı dil puanına sahip başarılı öğrencilerin yüksek lisans yapmadan doktora programına kaydolabileceği ifade edilmiş.

TEMA bagislari nereye gidiyor?

En guclu afrodizyak nedir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt