Modoratör
Efsanevi Üye
Doğalgaz yardımına kimler başvurabiliyor?
Kimler başvurabiliyor? Yardımdan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan haneler yararlanabilecek. Vakıfların kriterleri arasında, sosyal güvenlik kurumlarından aylık ve gelir almamak, temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde düzenli ve sürekli bir gelire sahip olmamak bulunuyor.
Doğalgaz yardımı kaç ayda bir verilecek?
Doğal gaz yardımı ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez (mart ve ekim) gerçekleştirilmesi planlanıyor. -Başvurusu kabul eden vatandaşlar, PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek ödeme alabilecek.
E devletten doğalgaz yardımı nasıl alınır?
E devletten doğalgaz yardımı nasıl alınır?
'Doğalgaz Tüketim Desteği'ne 'https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti’ adresinden başvuru yapılabilecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık doğal gaz yardımı için 216 bin kişinin başvurduğunu duyurdu.
Elektrik doğalgaz yardımı kimlere verilir?
İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceğini bildiren Bakan Yanık şunları söyledi: "Doğalgaz Tüketim Desteği'ni hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz.
E-devlet doğalgaz yardımı kimlere verilir?
İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede oturan ve doğalgaz aboneliği olan herkesin destekten yararlanabileceğini kaydeden Bakan Yanık, "Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz.
Doğalgaz destek paraları ne zaman yatacak?
Doğalgaz destek paraları ne zaman yatacak?
ÖDEMELER NE ZAMAN? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen doğal gaz tüketim desteğinde ödemelerin (23 Mart) başladığını açıkladı.
Doğalgaz yardımı ne zaman yatar?
Bu tamamen teknik ve bilimsel bir çalışma. Buna göre; hane başına 450 lira ile 1150 lira arası destek sağlayacağız. İki eşit taksit ile yapacağız bu ödemeleri. Buna göre; Mart ve Ekim ayları.
Doğalgaz yardımı başvurusu ne zaman?
Ödemelerin mart ayı içinde yapılacağını hatırlatan Yanık, "İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteği'nde başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak 2 dönemlik belirlediğimiz destek tutarımız 450 TL – 1150 TL arasında değişecek" dedi.
Doğalgaz desteği nereden alınır?
Doğalgaz desteği nereden alınır?
Doğalgaz desteği, sosyal yardımlaşma ya da E-Devlet üzerinden müracaata açık olacak. Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilecek.
Elektrik faturası desteği kimler alabilir?
Elektrik desteği evde bakım yardımı alanların yanı sıra kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlara da veriliyor. Elektrik desteği 103 lira ile 206 lira arasında değişiyor. Geçtiğimiz yıl 137 lira olarak belirlenen elektrik fatura yardımı bu sene için 206 lira olarak ödeniyor.