Son Konular

Docentin ek gostergesi kac?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Doçentin ek göstergesi kaç?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 09/10/2012 tarihli görüş yazısında; "2914 sayılı Kanuna ekli ek gösterge cetveli incelendiğinde; doçentlere (1-3 derece) 4800 ek gösterge verileceği ve doçentlerin ek göstergesinden yararlanmak için kadroya atanma şartının aranmadığı" ifade edilmiştir.

Araştırma Görevlileri kaçıncı dereceden göreve başlar?

Öğretim Elemanlarının Başlangıç Dereceleri Konusunda İki Farklı Görüş
DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞININ GÖRÜŞÜNE GÖRE;
MEZUNİYET UNVANI | ATANDIĞI UNVAN | KIDEME ESAS DERECE /KADEME
MÜHENDİS | ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ | 9/1
BİYOLOG | ÖĞRETİM GÖREVLİSİ | 9/1

4800 ek gösterge kimlere verilir?

4800 ek gösterge kimlere verilir?
EMO – EMO ANKARA: MÜHENDİSLERİN EK GÖSTERGELERİ AYRIMSIZ 4800'E YÜKSELTİLSİN (MEDYAPORT, 18.2.2022) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi, "Teknik Hizmetler Sınıfında görev yapan mühendislerin ek göstergelerinin ayrımsız olarak en az 4800'e yükseltilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Subayların ek göstergesi ne kadar?

Subayların ek göstergesi ne kadar?
(Subaylar İçin)
UNVAN | DERECE | EK GÖSTERGE
g) Kıdemli Albay | 1 | 5800
h) Albay | 1 | 4800
j) Diğer Subaylar (Bu Kanunun 109 uncu maddesine göre astsubaylıktan subay olanlar dahil) | 1 | 3600
| 2 | 3000

Araştırma Görevlisi derecesi nedir?

Çok uzun yıllardan bu yana gelen uygulamada üniversitelere mülga 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde ihdas edilen Araştırma Görevlisi kadrolarının derece aralıkları 4-7 arasında olmuştur.

4800 ek gösterge ne demek?

Yerel yönetimler, üniversitelerdeki yöneticilerin de ek göstergeleri yükselecek. Şube müdürleri konumuna göre 3600 ek gösterge alırken, daire başkanlarının göstergesinin 4800'e çıkması öngörülüyor. Mevcut sistemde 4 yıllık üniversite mezunu öğretmen, polis 3000, hemşireler de 2200 ek göstergeye tabi bulunuyor.

Albayın ek göstergesi ne kadar?

Albayın ek göstergesi ne kadar?
En düşük gösterge rakamı 100 ve en yükseği 1 000 dir. Üç yılını bitirmiş albaya 1 000 gösterge rakamı uygulanır. General ve amirallere 1 000 gösterge rakamının uygulanmasından başka her yıl bütçe kanunu ile tespit olunacak miktarlar tazminat olarak verilir.

Doçentler için ek göstergenin 4800 olduğu belirtilmektedir. Bu durum, 2914 sayılı Kanuna ekli ek gösterge cetvelinde belirtilmiştir.

Araştırma Görevlileri ise, Devlet Personel Başkanlığının görüşüne göre, mezuniyet unvanlarına göre farklı kademelerde göreve başlamaktadırlar. Örneğin, mühendisler araştırma görevlisi olarak 9/1 derecesinden başlamaktadırlar.

4800 ek gösterge, EMO Ankara tarafından mühendislerin ek göstergelerinin en az 4800'e yükseltilmesi gerektiği yönünde bir öneri olarak dile getirilmiştir.

Subayların ek göstergeleri ise unvanlarına ve derecelerine göre değişiklik göstermektedir. Kıdemli Albaylar için ek gösterge 5800, Albaylar için 4800, diğer subaylar (astsubaylıktan subay olanlar dahil) için ise 3600 veya 3000'dir.

Araştırma Görevlisi kadrolarının derece aralığı ise tarihsel olarak 4-7 arasında olmuştur.

Ek olarak, 4800 ek gösterge terimi, yerel yönetimlerdeki yöneticilerin göstergelerinin yükseltilmesini ifade etmektedir. Örneğin, şube müdürleri için 3600, daire başkanları için 4800 ek gösterge öngörülmektedir.

Albayların ek göstergesi ise en düşük gösterge rakamı 100'den başlayarak değerlendirilir ve üç yılını bitirmiş bir albay için 1000 gösterge rakamı uygulanır. General ve amirallere ise her yıl bütçe kanunu ile belirlenen miktarlarda tazminat verilmektedir.

Esimi Fransaya nasil getirebilirim?

Fasulye ile ne yapilabilir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.208
  4. Son üye

Geri
Üst Alt