Modoratör
Efsanevi Üye
DNC CNC nedir?
Doğrudan veya Dağıtılmış Nümerik kontrol, imalat sanayide CNC tezgahlar için yazılan programların merkezi bir bilgisayarda depolanarak ilgili CNC tezgahlara gerektiği zaman yüklenmesi veya tezgahlardan merkezi bilgisayara geri gönderilmesi işlemidir.
DNC açılımı nedir?
DNC açılımı nedir?
yelken yarışlarında, kayıt verdiği halde yarışın startına gel(e)meyen tekneler için kullanılan kısaltma. açılımı did not compete 'dir. dnc list diye bilinir.
CNC Machine nedir?
Computer Numerical Control(CNC) yani bilgisayar sayılımlı yönetim şeklinde de adlandırılmaktadır. CNC makineleri yani tezgahlar, üzerine monte edilmiş olan bilgisayar aracılığı ile programlama yapılarak otomatik bir işlem yapan bir sistemdir.
NC kodları ile çalışan üretim tezgahı nedir?
NC kodları ile çalışan üretim tezgahı nedir?
Cnc Takım tezgahları, metal, plastik ve ahşap gibi ham madde halinde olan bir malzemeyi işleyerek bunlara belirli bir şekil veren üretim araçlarıdır. Nümerik programa göre çalışan takım tezgahlarına ise nümerik kontrollü (NC-Numerical Control) takım tezgahı denir.
NC ve CNC arasındaki fark nedir?
CNC, takım tezgahlarının bir bilgisayar denetiminde NC kodlarla işletilmesidir. Bu tür tezgahlara CNC takım tezgahlan denir. Takım tezgahında yapılması istenilen her bir hareket ve işlem için ayrı ayrı kodlar (NC kodları) kullanılır. Bu kodlar mutlaka bir harf ve bunu takip eden rakamlarla tanımlanır.
NC programı nedir?
NC programı nedir?
NC alfabedeki harfleri, noktalama işaretlerini, sayıları ve diğer sembolleri içeren kodlama şeklinde, tezgâha komut verme tekniğidir. Tezgah verilen komutlara cevap verir.
CNC Router ile ne üretebilirim?
Bir CNC router kapı oymaları, iç ve dış dekorasyonlar, ahşap paneller, tabelalar, ahşap çerçeveler, pervazlar, müzik aletleri, mobilyalar ve benzeri pek çok farklı ürünün üretiminde kullanılabilir.
Ahşap CNC makinesi ile neler yapılabilir?
Ahşap CNC makinesi ile neler yapılabilir?
CNC ahşap tezgâhı ile kesme, yönlendirme, oyma, delme, taşlama gibi işlemler kolayca yapılır. CNC ahşap tezgâhı ile dolap, gardırop, ahşap oyuncak ve benzeri gibi ahşap işleme projeleri yapılabilir. CNC ahşap oyma makinesinin her türlü ahşap kesimi için mükemmel sonuç verir.