Son Konular

Dmis acilimi nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Dmis açılımı nedir?

Döner Sermaye Mali Yönetim Sistemi (DMIS) Eğitimine Katılacaklar Listesi.
MYS nedir Muhasebat?
Yeni Harcama Yönetim Bilişim Sistemi.
Hazine payı ne zaman ödenir?
"Genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelere bağlı döner sermayeli işletmelerin aylık gayrisafi hasılatından tahsil edilen tutarın 'i (tıbbi malzeme hasılatının %5'i) en geç ertesi ayın 20'sine kadar genel bütçeye irat kaydedilmek üzere ilgili saymanlıklara yatırılır.

Mali Yönetim Sistemi nedir?

Muhasebe yönetim sistemi: Kamu idarelerine ait mali işlemlerin yürütüldüğü ve bu süreçlerde kullanılması zorunlu belgelerin e-belge ve e-imza altyapısına uygun olarak elektronik ortamda oluşturulduğu, kaydedildiği, raporlandığı, iletildiği, muhafaza ve ibraz edildiği sistemdir.
MYS nedir ne ise yarar?
Harcama Yönetim Sistemi, "Harcama Talimatı Onay Belgesi" ile "Ödeme Emri Belgesi" nin e-belge standartlarına uygun olarak elektronik ortamda hazırlamasına ve harcama işlemlerini yürütebilmesine imkân tanıyan bilişim sistemidir.
MYS ne ise yarar?
maliye bakanlığının, hys yerine kamu kurumlarının muhasebe işlemlerinde kullanılması için kullanıma açtığı yeni muhasebe yazılımı. tübitak tarafından geliştirmiş yerli bir yazılımdır açılımı da muhasebe yönetim sistemi.
Paydaşlardan her biri kendi payı bakımından malik hak ve yükümlülüklerine sahip olur. Pay devredilebilir, rehnedilebilir ve alacaklılar tarafından haczettirilebilir. İşte bu şekilde Hazine'nin paylı mülkiyetinde bulunan (yani Hazine ile şahısların hissedar oldukları) parsellerdeki hisseye Hazine hissesi denilmektedir.
Hazine payı ne demek?
1- Hazine Payı Kavramı Kurum tarafından sayısı sınırlandırılarak ulusal çapta, kamuya açık mobil elektronik haberleşme hizmeti sunmak üzere; a) İmtiyaz sözleşmeleri ve/veya yetkilendirme belgelerine istinaden yetkilendirilen işletmeciler aylık brüt satışlarının yüzde 15'ini Hazine payı olarak öderler.
MYS ye nasıl girilir?
Şimdi bilgisayarımızın tarayıcı kısmına https://mys.muhasebat.gov.tr/ yazalım ve enter tuşuna basalım. Ekrana aşağıdaki pencere gelecektir. İlk olarak gerçekleştirme görevlisinin tc kimlik numarası ve şifresi ile MYS'ye giriş yapalım.

MYS nin açılımı nedir?

MYS Hazine sürecinde ne anlama geliyor?
Muhasebe yetkilisi "Muhasebe İşlemleri" menüsü üzerinde "ön muhasebe" bölümünde sorgulama yaparak ödemeyi bulur ve hizasındaki kutucuğa tıklayıp Yevmiyeleştir butonuna basar. Bu aşamadan sonra ödeme aynı zamanda hazineden talep edilmiş olur ve artık "hazine sürecinde" durum kodu ile izlenmeye devam edilir.
Hazine hissesi nasıl alınır?
Hazine payı iki veya üç hissedar tarafından satın alınmak istenirse, Hazine payı (180 m2) satın almak isteyen hissedarların payları toplamına bölünecek, çıkan rakam satın alma talebinde bulunan hissedarların payları ile çarpılarak, her bir hissedara satışı yapılacak taşınmaz miktarı bulunacaktır.

MYS giriş şifresi nasıl alınır?

Sistemden ilk kez yetkilendirilecek personel ile şifresini unutan personel KBS için https://www.kbs.gov.tr/gen/login.htm adresi ile MYS için https://mys.muhasebat.gov.tr/login adreslerinden parolamı unuttum veya şifremi unuttum kısmını kullanarak yeniden şifre oluşturabileceklerdir.
MYS de ödenek nereden görülür?
Bunun için "Bütçe Tertibi-Kullanılabilir Ödenek" bölümünde bulunan "+Ekle" kutucuğuna tıklanır. "Bütçe Tertibi Seçiniz" kutucuğundan bütçe tertibi seçilir ve Ödenek Sorgula butonuna basılır.

Cin tuzu caiz mi?

Terpen nedir kimya?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt