Son Konular

DLL hatasi neden verir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

DLL hatası neden verir?

Dll dosya uzantılarında çok sayıda hata ile karşılaşılabilir. Çok sık karşılaşılan msvcr100.dll hatası ise, genellikle dosyaların bozulmasından kaynaklanır.

Eksik DLL dosyaları nasıl tamamlanır?

Adım: "Başlat" menüsüne gidin ve "Yönetici Olarak Komut İstemi" ni çalıştırın. 2. Adım: "Sfc / scannow" yazın ve tarama işlemini başlatmak için "Enter" tuşuna tıklayın. Bundan sonra, sistem eksik DLL dosyalarını otomatik olarak geri yüklemelidir.

DLL hatası nasıl giderilir?

DLL hatası nasıl giderilir?
Windows güncellemelerini yükleyin DLL dosyaları Windows işletim sitemi le geldiği için eğer bilgisayarınızda Windows güncellemesi varsa bu güncellemeleri yaparak eksik ve ya sorunlu olan DLL dosyalarını düzenleyebilirsiniz. Windows güncelleştirmeleri önemi adlı konumuzu okuyabilirsiniz.

Eksik dll dosyaları nereye atılır?

Eksik dll dosyaları nereye atılır?
Windows\SysWOW64\ klasörüne atılır.

Eksik dll nasıl yüklenir?

Eğer 32 bit için yüklemek istiyorsanız indirdiğiniz dll dosyasını sağ tıklayıp kes ya da kopyala dedikten sonra Bilgisayar > C: > Windows > System32 klasörüne yapıştır diyoruz. Eğer 64 bit için yüklemek istiyorsanız indirdiğiniz dll dosyasını iki farklı klasöre atmanız gerekiyor.

Dll nasıl atılır?

DLL dosyası nasıl editlenir?

DLL dosyası nasıl editlenir?
Tıklayınca DLL dosyası Hex Editor'da açılır. DLL'in içeriğini düzenle. İkili bir değeri düzenlemek için ona sağ tıkla, Edit'e (Düzenle) tıkla ve değeri gerektiği gibi değiştir.

Dll dosyası hangi klasöre atılır?

Dll dosyası hangi klasöre atılır?
DLL Hatalarında , Dll Dosyası Nereye Atılır? 64 Bit İşletim Sistemi ise Bilgisayarınız ; C:\ Windows\SysWOW64\ klasörüne atılır.

Setup dll dosyası nasıl yüklenir?

İlk olarak Bilgisayar > C: > Windows > System32 klasörüne daha sonra da Bilgisayar > C: > Windows > SysWOW64 klasörüne atıyoruz. 1.ADIM: İlk olarak System 32 klasörüne atıyoruz. 2.ADIM: Son olarak aynı dll dosyasını SysWOW64 klasörüne de atıyoruz.

Şimdi bir DLL hatasının neden olabileceği konusunda daha detaylı bilgi verebilirim.

DLL (Dynamic Link Library) dosyaları, birçok programın kullanabileceği ortak kod ve işlevleri içeren dosyalardır. DLL hataları genellikle şu nedenlerden kaynaklanabilir:

1. **Bozuk veya eksik dosyalar**: DLL dosyaları, programların doğru şekilde çalışabilmesi için gereklidir. Eğer bir DLL dosyası eksik, bozuk veya yanlış sürümde ise, programlarınız hata verebilir.

2. **Yazılım uyumsuzluğu**: Bir programın ihtiyaç duyduğu DLL dosyası uyumsuz bir sürümde ise veya başka bir program tarafından değiştirilmişse, hatalara neden olabilir.

3. **Virüs veya kötü amaçlı yazılım etkisi**: Bilgisayarınıza bulaşmış bir virüs veya kötü amaçlı yazılım, DLL dosyalarını da etkileyebilir ve hatalara neden olabilir.

DLL hatalarını gidermek için ise şu adımları izleyebilirsiniz:

1. **Windows güncellemelerini yükleyin**: Windows güncellemeleri, bilgisayarınızdaki eksik ve hatalı DLL dosyalarını düzeltebilir.

2. **Eksik DLL dosyalarını geri yükleme**: "Sfc /scannow" komutunu kullanarak sistem dosyalarını taratarak eksik DLL dosyalarını otomatik olarak geri yükleyebilirsiniz.

3. **Doğru klasörlere DLL dosyalarını yerleştirme**: 32 bit için System32 klasörüne, 64 bit için ise SysWOW64 klasörüne doğru DLL dosyalarını yerleştirerek eksik dosyaları tamamlayabilirsiniz.

4. **Virüs taraması yapın**: Bilgisayarınızı güvenlik yazılımları ile taratarak virüs veya kötü amaçlı yazılımları temizleyin.

DLL dosyalarını düzenlemek veya değiştirmek isterseniz, Hex Editor gibi bir program kullanarak dosyanın içeriğini düzenleyebilirsiniz. Ancak bu işlemi yaparken dikkatli olmanız ve orijinal dosyaları yedeklemeniz önemlidir.

DLL dosyalarını Atmanın 64 Bit İşletim Sistemi için olan klasörü şu şekildedir: C:\Windows\SysWOW64\

Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Jupyter notebook ile neler yapilabilir?

Everest Access Point nasil kurulur?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt