- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Distimik bozukluk ne kadar sürer?
Distimi; hafif derecede depresyon belirtilerinin en az 2 yıl süresince, arada düzelme dönemleri olmaksızın devamlı olması olarak tanımlanabilir.
Distimi neden olur?
Distimi neden olur?
Bu sebeple distimi, belirtileri görülmeye başlandıktan sonra mutlaka tedavi edilmesi gereken önemli bir rahatsızlıktır. Distiminin ortaya çıkmasında genellikle genetik faktörler, nörolojik bozukluklar, çocuklukta; ergenlikte ya da yetişkinlik döneminde yaşanan travmatik olay ve durumlar etkilidir.
Distimik bozukluk ise gizli ve yavaş ilerler, kronik bir gidiş izler. Genel kabul, hastalığın ara düzelme dönemi olmadan en az iki yıl sürmesi yönündedir. Kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte genellikle bireyin sosyal yaşamı ve fonksiyonları değişmez.
Distiminin ortaya çıkmasında genellikle genetik faktörler, nörolojik bozukluklar, çocuklukta; ergenlikte ya da yetişkinlik döneminde yaşanan travmatik olay ve durumlar etkilidir.
Distimi rahatsızlığı nedir?
Distimi rahatsızlığı nedir?
Majör depresyon nasıl olur?
Aynı zamanda majör depresif bozukluk veya klinik depresyon olarak da adlandırılan depresyon açısından en net belirti, kişinin herhangi bir şeyden keyif alma yeteneğinin neredeyse tamamen kaybolarak, genellikle uyku, iştah ve konsantrasyon sorunları yaşamasıdır.
Depresyonda olduğunu nasıl anlarsın test?
Depresyonda olduğunu nasıl anlarsın test?
Depresyon Testi
- 1.– Kendimi üzgün hissetmiyorum.
- 2.– Gelecek hakkında umutsuz ve karamsar değilim.
- 3.– Kendimi başarısız görmüyorum.
- 4.– Her şeyden eskisi kadar zevk alabiliyorum.
- 5.– Kendimi suçlu hissetmiyorum.
- 6.– Cezalandırıldığımı düşünmüyorum.
- 7.– Kendimden hoşnutum.
- 8.–
Ergenlerde depresyon belirtileri nelerdir?
Ergenlerde depresyon belirtileri nelerdir?
Çocuk ve Ergenlerde Depresyon
- Kendini mutsuz ve boşlukta hissetme.
- Eskiden zevk aldığı şeylerden zevk alamama ya da eskisi kadar hoşlanmama "canım istemiyor"
- Gelecekten umutsuz olma.
- Değersizlik düşünceleri: sık sık evde kimse tarafından sevilmediğinden ya da kardeşinin daha çok sevildiğinden bahsetme.
Distimik bozukluk ne?
Distimi iyileşir mi?
Distimi iyileşir mi?
Distimi kronik bir rahatsızlık olduğundan ötürü bazı insanların tamamen iyileşmesi mümkün olmayabilir. Fakat konuşma terapileri yaşadığınız semptomları yönetmenize yardımcı olacaktır.