Son Konular

Disiplin Latincede ne demek?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Disiplin Latincede ne demek?

disiplin – Nişanyan Sözlük. Fransızca discipline "1. eğitim, terbiye, edep, 2. öğrenim dalı" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince disciplina "çıraklık, öğrencilik, edep" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince discipulus "edep öğrenen, şakirt, öğrenci" sözcüğünden +in° ekiyle türetilmiştir.

Disiplinli olmak için ne yapmalıyız?

Sağlam Bir Öz Disipline Sahip Olmanız İçin Edinmeniz Gereken 5 Alışkanlık
- Uyanır uyanmaz beyninizi eğitmeye başlayın.
- 2. Zevk alacağınız işler yerine, önce zor işlerinizi bitirin.
- 3. Zevk alacağınız etkinlikleri erteleyin.
- Hedefinize giden yoldaki bütün engellerden kurtulun.
- 5. Zihninizi daha iyi yönetmeyi öğrenin.

Öz disiplin ne demek?

Öz disiplin ne demek?
Özdisiplin; *Kişinin kendi kendini örgütle- mesi *Öz kontrolünü sağlaması *Sorumluluklarını yerine getir- mesi ve *Eylemlerini bir plana uygun olarak sürdürebilmesini ifade eder.

Disiplin nedir örnekleri?

Disiplin nedir örnekleri?
Kanunlara ve kurallara uyma, görevini aldığı ve yaptığı işi nizam intizam içinde istenildiği gibi yapma. Disiplin Latince; öğretmek, terbiye etmek demek olan discipulus kelimesinden gelmiştir. Önceleri öğretim ve eğitim manasındayken sonradan ilk defa Büyük Frederik tarafından ceza anlamında kullanılmıştır.

Disiplin Yönetmeliği ne demek?

Bu Yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve yönergelerin öğrencilere yüklediği görevleri yükseköğretim kurumu içinde ve dışında yerine getirmeyen, uyulması gerekli hususlara uymayan, yasaklanan işleri yapan veya öğrencilik sıfat, şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayan hal ve harekette bulunan öğrencilere verilecek disiplin …

Disiplinli bir şekilde nasıl çalışılır?

Adım adım Öz disiplini geliştirmenin 10 Yolu
- 1- Kendinizi bilin.
- 2- Hedeflerinizi belirleyip, yapmanız gerekenlere başlayın.
- 3- Önce acıyı çekin ve hazzı yaşamayı erteleyin.
- 4-Kötü alışkanlıklardan kurtulup iyi alışkanlıklar edinin.
- 6- Replik ve sloganın gücünü kullanarak Öz Disipline de sadakat edin.

Disiplin, Latince kökenli bir kelime olup, "çıraklık, öğrencilik, edep" anlamlarına gelmektedir. Özdisiplin ise kişinin kendi kendini örgütlemesi, öz kontrolünü sağlaması, sorumluluklarını yerine getirmesi ve eylemlerini bir plana uygun olarak sürdürebilmesini ifade eder. Disiplinli olabilmek için bazı alışkanlıklar edinmek önemlidir.

Öz disipline sahip olmak için aşağıdaki alışkanlıkları geliştirmek faydalı olabilir:
1. Uyanır uyanmaz beyni eğitmeye başlamak.
2. Zor işleri önce bitirmek.
3. Zevk alınacak aktiviteleri ertelemek.
4. Hedefe giden yoldaki engelleri aşmak.
5. Zihni daha iyi yönetmeyi öğrenmek.

Disiplin yönetmeliği ise bir kurum veya topluluk içinde uyulması gereken kuralları ve disiplini düzenleyen yönetmeliklerdir. Bu yönetmelikler kanunlar, tüzükler ve kurumun belirlediği diğer belgeler çerçevesinde öğrencilere yüklediği görevleri, kuralları ve yasakları düzenler.

Disiplinli bir şekilde çalışabilmek için ise aşağıdaki adımlar izlenebilir:
1. Kendinizi iyi tanımak.
2. Hedefler belirleyip bu hedefler doğrultusunda adımlar atmak.
3. Öncelikle zor işleri yapmak ve ödül alma düşüncesini ertelemek.
4. Kötü alışkanlıklardan kurtulmak ve iyi alışkanlıklar geliştirmek.
6. Disiplini sağlayabilmek için motive edici replikler ve sloganlar kullanmak.

8 sinif inkilap hangi konular var?

70 telefon ne demek?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt