- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Dış yardım türleri nelerdir?
Yardımın niteliğine göre dış yardımlar; mali yardım, teknik yardım ve gıda maddeleri yardımı şeklinde sınıflandırılabilirler.
Türkiye'de uygulanan sosyal yardım modelleri nelerdir?
Türkiye'de uygulanan sosyal yardım modelleri nelerdir?
Şekil 1'de de Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün ana gruplara göre yardım türleri "aile yardımları", "eğitim yardımları", "sağlık yardımları", "özel amaçlı yardımlar", "yaşlı ve engelli yardımları", "proje destekleri ve istihdam yardımları" olmak üzere altı ana gruba ayrılmaktadır.
Kalkınma yardımları nelerdir?
Kalkınma yardımları nelerdir?
Küresel olarak, resmi kalkınma yardımları (RKY) gelişmekte olan ülkeler için önemli bir kamusal kaynak olmaya devam etmektedir. RKY kavramı, 50 yıl önce tanımlanmıştır. RKY bağışlar ya da ayrıcalıklı kredi şeklinde OECD-DAC ülkelerinden gelişmekte olan ülkelere sağlanan mali destek anlamına gelmek- tedir.
Kaç çeşit sosyal yardım var?
Eğitim yardımları, aile yardımları, engellilere yönelik yardımlar, özel amaçlı yardımlar, sağlık yardımları ve yabancılara yönelik yardımlar olmak üzere 6 başlık altında toplanan sosyal yardımlar, koşulları kapsayan vatandaşlar için geçerli olmaktadır.
Teknik işbirliği ne demek?
Teknik işbirliği ne demek?
Bu tip ortaklıklar operasyonel süreçler veya üretim için bir teknoloji tedariğini içerir: iki veya daha fazla taraf arasında yeni teknolojiler geliştirmek ya da teknoloji değişimini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen işbirliği anlaşmalarıdır.
Kalkınma Yardımları Komitesi Nedir?
Kalkınma Yardımları Komitesi Nedir?
DAC, ikili kalkınma işbirliği yapan ülkeler için önde gelen uluslarası forumdur. DAC'ın esas amacı, kalkınma işbirliği politikalarını ve diğer ilgili politikaları teşvik ederek sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamaktır.
Sosyal yardımlaşmadan kaç kişi yardım alıyor?
Cumhurbaşkanlığı 2022 Yıllık Programı'nda ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün 2020 yılı faaliyet raporunda da açıklanan verilere göre, 2019 yılında 3 milyon 282 bin 975 hane sosyal yardımlardan faydalanırken, bu sayı 2020'de 6 milyon 630 bin haneye yükseldi.
Türkiye'de sosyal yardım alan kaç kişi var?
Türkiye'de sosyal yardım alan kaç kişi var?
Ülkemizde sosyal koruma kapsamında emekli/yaşlı, dul/yetim ve engelli/malül maaşı alan kişi sayısı 2019 yılında 14 milyon 89 bin iken, %1,4 artarak 2020 yılında 14 milyon 288 bin kişiye yükseldi. Sosyal koruma kapsamında maaş yardımı sayısı 2019 yılında 14 milyon 747 bin iken, 2020 yılında 14 milyon 979 bine yükseldi.
Ekonomik işbirliği Anlaşması nedir?
Ekonomik işbirliği Anlaşması nedir?
EİT, üye ülkelerin sürdürülebilir ekonomik kalkınmalarını sağlamayı, ticaretteki engellerin aşamalı olarak kaldırılmasını, bölge içi ticaretin ve bölgenin dünya ticaretinde oynadığı rolün artırılmasını, üye ülkelerin dünya ekonomisiyle entegrasyonunu sağlamayı, üye ülkeleri birbirine ve dünyaya bağlayan ulaşım ve …