- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Direkt doktora yapılır mı?
Lisans mezunu olan kişiler, yüksek lisans yapmadan doğru lisansüstü programlara başvuru yapabilirler. İşte bu programlar bütünleşik doktora olarak anılır. Bu kişiler yüksek lisans programını atlayarak doktoraya geçiş yapacakları için istenen başarı puanı da yüksektir.
Lisans sonrası doktora kaç yıl?
Eğer normal toplam süre içerisinde doktora bitirilmek isteniyorsa, yüksek lisans sahibi olan kişiler 8 yarıyıl içerisinde bunu tamamlayabiliyor. Eğer lisans üzerinden doktora tamamlamak istenirse o zaman 10 yarıyıl bulunmaktadır. Azami Toplam süre içerisinde ise yüksek lisansta olanlar için 12 yarıyıl ön plana çıkıyor.
Mezunu olmadan doktoraya başvurabilir mi?
Mezunu olmadan doktoraya başvurabilir mi?
Doktora programlarına başvurabilmek (diğer bir deyişle doktora yapabilmek) için bir lisans veya yüksek lisans diplomasına sahip olmanız gerekir. (YÖK – Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği'ne göre doktora programlarına lisans mezunu olarak da başvurabilirsiniz.)
Birleştirilmiş doktora nedir?
Birleştirilmiş doktora nedir?
Bütünleşik doktora yüksek lisans ve doktoranın tek bir çatı altında birleştirilmesidir. Tek bir tez yazarak 5 yılda bitirilebilen bir lisansüstü programdır. Bütünleşik doktora Türkiye' de üniversitelerde yeni yaygınlaşmaya başlayan bir lisansüstü programdır.
Doktora en az kaç yıl sürer?
Doktora, bir konu hakkında tez hazırlanması ve sözlü olarak savunmasıdır. Yani doktora programında bir konu ele alınır ve incelenir. Bu program 4 yıl sürmektedir.
Doktora kimler yapabilir?
Doktora, bir lisans veya yüksek lisans programını bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen bir derece veya basamaktır. Üniversiteyi bitirdikten sonra akademik kariyer yapmak isteyenler yüksek lisansını da tamamladıktan sonra Doktora Programı'na başvururlar.
Akdeniz Üniversitesi doktora kaç yıl?
Akdeniz Üniversitesi doktora kaç yıl?
MADDE 38 – (1) Doktora programını tamamlama süresi; tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın sekiz yarıyıl olup azami tamamlama süresi on iki yarıyıl; lisans derecesi ile …
Doktora yaptıktan sonra ne oluyor?
Doktora yaptıktan sonra ne oluyor?
Öğretim üyesi nedir? Yüksek lisansın ardından doktorasını tamamlamış kişiler, yani doçent ve profesör kadrosunda olan kişiler öğretim üyesi olarak anılır.