- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Dikey sistem entegrasyonu nedir?
Dikey entegrasyon, aynı sektörde fakat farklı alt sektörlerde müşterisi olan firmaların birleşme şeklidir. Dikey entegrasyon sistemine örnek olarak araba üreten bir firmanın tekerlek üreten bir firmayla birleşmesi örnek verilebilir.
Dikey ve yatay üretim süreçleri nelerdir?
Üretim söz konusu olduğunda ise, yatay entegrasyon, üretim seviyesinde iyi entegre edilmiş süreçleri ifade ederken, dikey entegrasyon, üretim alanının tedarik ve kalite kontrolü gibi üst düzey iş süreçleriyle sıkı bir şekilde koordine edildiği anlamına gelir.
Yatay ve dikey sistem entegrasyonu nedir?
Yatay ve Dikey Yazılım Entegrasyonu Firmanın değer zincirini oluşturan yatay ve dikey unsurlar arasında, bilgi ve denetim akışını sağlayan teknolojilerdir. Sanayide Dijital Dönüşüm – Endüstri 4.0'ın temelinde yatan birbirine bağlantılı yapıların sağladığı sürekli akış, üretim açısından kritik bir noktadır.
Entegrasyon modeli nedir?
Entegrasyon, insanların bir toplumla bütünleşmesini, o topluma uyumunu anlatmak için sık sık kullanılan bu sözcük kısaca anlamı bütünleşme ve uyumdur. Örneğin; Almanya'da yaşayan Türk işçilerinin Alman toplumuyla uyumu. Entegre ise, sanayi, teknoloji ve planlama alanında kullanılır. Bu kavramın anlamı bütünleşmektir.
Dikey bütünleştirici stratejiler ise kaynaklara veya dağıtım kanallarına yönelik büyümeyi içeren stratejilerdir. Kaynaklara yönelik büyümeler geriye doğru dikey büyüme olarak adlandırılırken, dağıtım kanallarına doğru büyüme ileriye dönük dikey büyüme olarak tanımlanmaktadır.
Dikey yoğunlaşma nedir?
Tedarik zincirinin farklı seviyelerinde faaliyet gösteren teşebbüsler arasındaki birleşme ve devralmalar 'dikey' birleşmelerdir. Tedarik zincirinde farklı seviyelerdeki işletmeler (üretici-dağıtımcı vb.) arasında meydana gelen birleşmeler dikey yoğunlaşmalar olarak tanımlanabilir.
Yatay entegrasyon nedir tıp?
Yatay entegrasyon anatomi, histoloji, biyokimya veya dahiliye, cerrahi, farmakoloji gibi paralel disiplinlerin arasındaki ilişkiyi tanımlarken, dikey entegrasyon eğitimin ilk yıllarından itibaren temel bilimler ile klinik bilimlerin bir arada sunulmasını ifade etmektedir.
Dikey bütünleşmiş zincirler nedir?
Dikey entegrasyon, bir şirketin tedarik zincirinin entegre olduğu ve o şirkete ait olduğu bir düzenlemeyi ifade eder. Genellikle tedarik zincirinin her üyesi farklı bir ürün veya (pazara özgü) hizmet üretir ve ürünler ortak bir ihtiyacı karşılamak için birleşir.
Dikey ilişki nedir?
Dikey ilişkiler, iktidar ve otorite veya bilgi ve bilgelik nedeniyle üyelerden birinin daha fazla duruşa sahip olduğu ilişkilerdir. Bu ilişkiler doğası gereği hiyerarşiktir ve düzgün çalışması için iyiliksever olması gerekir. Büyükbaba veya büyükanne, ebeveyn ve çocuk ilişkileri en yaygın olanlarıdır.