- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Diğil mi değil mi?
Deyil nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "değil" şeklindedir.
Ret mi red mi hangisi doğru?
Ret mi red mi hangisi doğru?
Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, ret şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "red, redd" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'ret'tir.
Bende mi yoksa ben de mi?
Bende kelimesinin yazımına dair internette sıkça araştırılma yapılmaktadır. Ayrıca TDK sözlüğünde de kelimenin doğru yazımına dair bilgiler mevcuttur. Ben de TDK'ya göre ayrı yazılmaktadır. Kelimenin doğru yazımında de eki her zaman ayrı olarak yazılmaktadır.
Değil mi ayrı mı?
Değil mi ayrı mı?
"Değil mi?" yoksa "Deyil mi?" Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Deyil şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Değil şeklinde olmalıdır.
De da nedir?
Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre "bağlaç olan da / de'nin yazılışı" için kural çok basit: "Bağlaç olan da / de ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar: Kızı da geldi gelini de. Durumu oğluna da bildirdi. Sen de mi kardeşim? Güç de olsa.
Heryer nasil yazilir TDK?
Heryer nasil yazilir TDK?
HER YER NE DEMEK: Var olan bütün mekanlar, alanlar anlamındadır. HER YER NASIL YAZILIR? Bu kelimenin her yer mi, heryer mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı her yer şeklinde olmalıdır.
Bir yer nasıl yazılır TDK?
Türk Dil Kurumu'na göre "bir yer" ayrı yazılır. Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz.
Red yazısı nedir?
Red yazısı nedir?
Rusya Gümrük Komisyonu ( GTK) tarafından 6 ayda bir yayınlanan tamimlerde gümrükte hangi ürünlere sertifika isteneceği liste olarak yayımlanmaktadır. Bu tür mektupları verme yetkisi Moskova'da VNIIS adlı Enstitünün tekelindedir. …
Redmi telefonlar ne kadar?
En Popüler Xiaomi Cep Telefonları
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128 GB3.549,00 TL11 satıcı
- Xiaomi Redmi Note 9 64 GB2.381,30 TL10 satıcı
- %9Xiaomi Redmi Note 9 128 GB2.399,00 TL12 satıcı
- Xiaomi Redmi Note 8 128 GB2.547,02 TL7 satıcı
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128 GB 8 GB4.804,00 TL26 satıcı
Bende cümle içinde nasıl yazılır?
Bende cümle içinde nasıl yazılır?
Bende şeklindeki yazımı yanlış olarak biliniyor. Düzenli ve akıcı bir metin hazırlamak için kelimelerin doğru anlamında ve doğru yazım şeklinde kullanılması önemlidir. Bu yüzden ben de kelimesi de ayrı olarak yazılmalıdır.
Bende çok özledim nasıl yazılır?
Örnek: 'Ben de özledim. ' > 'Ben de (de) özledim. ' Anlamsız olduğu için ayrı yazılıyor!