- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Devlette yardımcı öğretmen nasıl olunur?
Yardımcı öğretmen olmak için Anadolu Meslek Lisesi, Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Lise gibi ortaöğretim kurumlarının Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında eğitim almak gerekir. Bunun dışında Pratik Kız Sanat Okulları, Kız Teknik Öğretim Olgunlaştırma Enstitüleri ve bazı özel kurslarla Çocuk Bakıcılığı eğitimi alınır.
Lise mezunu anaokulunda çalışabilir mi?
Lise mezunu birisi anaokulu öğretmeni olamaz. Tabii ki, eğer lise mezunu olarak kalmışsa olamaz. Lise mezunu olduktan sonra eğitimi devam etmeli, anaokulu öğretmeni olunabilecek lisans bölümlerinin birinden mezun olmalı ardından da KPSS'den de yeterli puanı almalıdır.
Kreşlerde yardımcı öğretmen ne iş yapar?
Yardımcı öğretmen; çocuk yuvası, anaokulu ve kreş gibi çeşitliliğe sahip durumdaki okul öncesi eğitim faaliyetleri sunan kurumlardaki çocukların günlük bakımların yapmakla sorumlu kişidir. Yardımcı öğretmenin bir başka önemli özelliği ise eğitimciye yardımcı olmaktır.
Kreş öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?
2021 Okul Öncesi Öğretmeni Maaşları Okul Öncesi Öğretmeni maaşı ortalama aylık 4.450 – TL'dir. En düşük Okul Öncesi Öğretmeni maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 6.350 – TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.
Lise mezunları ücretli öğretmenlik yapabilir mi?
Bu şartlar gereği, bir lise mezunu ücretli öğretmen olamaz. Ücretli öğretmenlik başvurusunda bulunabilmek için üniversite mezunu olmak ve formasyon eğitimi almış olmak gerekir. Fakat formasyon öncelikli bir şart değildir.
Özel eğitim yardımcı öğretmeni ne is yapar?
Özel eğitime ihtiyaç duyan görme engelliler, işitme engelliler, dil ve konuşma güçlüğü olanlar, bedensel (ortopedik) engelliler, üstün zekâlı ve özel yetenekliler, zihinsel engelliler, öğrenme güçlüğü olanlar, uyumsuz çocuklar, hiperaktif ve otistikler vb. engelli öğrencilerin, özür grubuna uygun eğitim programını …