Editör
Efsanevi Üye
Devletin harcama araçları nelerdir?
Geniş anlamda kamu harcamaları, sadece devlet ve mahalli idarelerin bütçe ödemelerini değil, iktisadi devlet teşekkülü harcamaları, topluma yararlı hizmetler gören kurumların ödemeleri, vergi muaflık ve indirimleri özel kişilerin yaptıkları bağış ve yardımları içeren bir kavram olmaktadır.
Sosyal harcama kanalları nelerdir?
Sosyal harcama kanalları nelerdir?
SOCX veri tabanında sosyal harcama kalemleri olarak yaşlılara, engellilere yönelik harcamalar, sağlık harcamaları, aile kapsamındaki harcamalar, aktif emek piyasalarına yönelik harcamalar, işsizlik harcamaları, konut harcamaları ve diğer sosyal harcamalar yer almaktadır.
Kamu sosyal güvenlik harcamaları nelerdir?
Bunlar; sosyal sigorta, sosyal yardım ve sosyal hizmet programlarıdır.
Bütçede eğitime yapılan harcamalar hangi sınıflandırmada?
Bütçede eğitime yapılan harcamalar hangi sınıflandırmada?
KAMU HARCAMALARI İnsanların birlikte yaşamadan ortaya çıkan güvenlik, adalet, eğitim vb. ihtiyaçlarının karşılanması için devlet bir takım harcamalar (kamusal harcama) yapmaktadır.
Türkiye'nin yıllık geliri ne kadar?
Türkiye'nin merkezi yönetim bütçesi gelirleri 2021'de bir önceki yıla göre yüzde 36,8 artarak 1 trilyon 407 milyar 399 milyon lira, giderleri de yüzde 32,9 yükselerek 1 trilyon 599 milyar 642 milyon lira olarak gerçekleşti.
Sosyal transfer harcamaları nelerdir?
Sosyal transfer harcamaları nelerdir?
Transfer harcamaları, üretim faaliyetine katılma karşılığı olmadan devletin bazı kişi ve gruplara ödediği paraları ifade etmektedir. Bu harcamalar, sadece satın alma gücünün el değiştirmesini sağlayan harcamalardır.
Sosyal koruma harcamaları nelerdir?
Sosyal koruma harcaması; sosyal koruma yardımları, idari masraflar ve diğer harcamalardan oluşmaktadır. Sosyal koruma yardımları 8 risk/ihtiyaç grubu (hastalık/sağlık bakımı, engelli/malül, emekli/yaşlı, dul/yetim, aile/çocuk, işsizlik, konut ile sosyal dışlanma b.y.s) için yapılan sosyal yardımları kapsamaktadır.