Son Konular

Devlet Denetleme Kurulu Kimi denetleyemez?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Devlet Denetleme Kurulu Kimi denetleyemez?

H. Devlet Denetleme Kurulu Silahlı kuvvetler ve yargı organları, Devlet Denetleme Kurulunun görev alanı dışındadır.

Devlet Denetleme Kurulu üyeleri nasıl seçilir?

Devlet Denetleme Kurulu üyeleri nasıl seçilir?
Devlet Denetleme Kurulu dokuz üyeden oluşur. Bu üyeler, yüksek öğrenimlerini bitirdikten sonra en az oniki yıl Devlet hizmetinde başarı ile çalışmış ve temayüz etmiş olan tercübeli kimseler arasından Cumhurbaşkanınca atanır. İki yılda bir Kurul üyelerinden üçte biri yenilenir.

Devlet Denetleme Kurulu üyeleri kimlerdir?

Hicabi AYTEMUR.

Kamu Denetçiliği Kurumu kimleri denetler?

Kamu Denetçiliği Kurumu kimleri denetler?
Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye'nin Kamu ile idarenin her türlü eylem, işlem, tutum ve davranışlarını, insan haklarına dayalı, adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden inceleyen, araştıran ve önerilerde bulunan kurumdur.

Başbakanlık Yüksek denetleme Kurulu ne oldu?

Yüksek Denetleme Kurulu daha sonra 15.07.1960 tarih ve 23 sayılı Kanunla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bağlanmıştır. Ancak Yüksek Denetleme Kurulunun Yasama Organına bağlılığı uzun sürmemiş, 23 sayılı Kanunu değiştiren 12.05.1964 tarih ve 468 sayılı Kanunla tekrar Başbakanlığa bağlanmıştır.

Devlet Denetleme Kurulu askeriyeyi denetler mi?

Devlet Denetleme Kurulu askeriyeyi denetler mi?
Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) de denetleyecek. Devlet Denetleme Kurulu Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Devlet Denetleme Kurulu karar organı toplam başkan hariç kaç üyeden oluşmaktadır?

Kurul; Başkan ve sekiz üyeden oluşan Kurul Karar Organı ile denetim ve soruşturma grupları, Kurul Sekreterliği ve ona bağlı idari birimlerden oluşur. (2) Kurul Cumhurbaşkanlığına bağlıdır. Kurul Başkan ve üyeleri Cumhurbaşkanına karşı so- rumludur.

DDK ne demek?

DDK ne demek?
Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, yönetim işlerinin hukuka uygun, düzenli ve verimli bir şekilde yürütülüp, geliştirilmesi amacıyla kurulmuş denetim kurumu.

Yunus Arinci kim?

1997 yılında Başbakanlık Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı, 2000 yılında Müfettiş, 2007 yılında Başmüfettiş oldu. 14 Ekim 2009 tarihinde Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine atandı ve 2015 yılına dek bu görevi sürdürdü.

Kamu denetçisi kimler olabilir?

Kamu denetçisi kimler olabilir?
Vatandaşlar başta olmak üzere, çocuklar, engelliler gibi toplumdaki hassas gruplar, mülteciler, ülkemizde geçici olarak ikamet edenler, turistler, dernek ve şirket gibi tüzel kişiler, kısacası MENFAATİ İDARE TARAFINDAN İHLAL EDİLEN herkes bize başvurabilir.

Yüksek denetleme Kurulu kime bağlıdır?

DDK, cumhurbaşkanlığına bağlı, devletin her kurumunu denetleyecek bir teftiş kurulu. Ama cumhurbaşkanı taraflı ve partili.

Devlet Denetleme Kurulu Barolar Birliğini denetler mi?

Devlet Denetleme Kurulu Barolar Birliğini denetler mi?
Anayasa'nın DDK denetimine aldığı özel hukuk tüzel kişileri ise, kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleri (barolar, ticaret ve sanayi odaları, tabip odaları ve bunların üst kuruluşları gibi), işçi ve işveren sendikaları, kamuya yararlı dernekler ve vakıflar ile sınırlanmış.

Devlet Denetleme Kurulu belediyeleri denetler mi?

1982 Anayasası'nın 108. maddesinde düzenlenen DDK, yargısal organlar dışında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında araştırma, inceleme, soruşturma ve denetim yetkisini haizdir. Yerel yönetimler de denetim kapsamında olup, DDK tarafından denetlenmelerinin önünde hukuki bir engel yoktur.

Devlet Denetleme Kurulu'nun hangi kurumları denetleyebileceği ve hangi kurumları denetleyemeyeceği hakkında bilgi verirseniz, daha açıklayıcı olabilirim. Ayrıca Devlet Denetleme Kurulu'nun üyelerinin nasıl seçildiği ve hangi kurumların denetlendiği konularında da daha detaylı bilgi sunabilirim. Sorularınızı belirli kurumlar veya kişiler hakkında daha spesifik bilgiler isteyerek sorarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.

Aile mahkemesini kim kurdu?

Otomasyon sertifikasi ne ise yarar?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt