Modoratör
Efsanevi Üye
Devlet anaokullarında para alınıyor mu?
Devlete bağlı anaokullarının fiyatı, 2021-2022 yılında ilk defa çocuklarını anaokuluna gönderecek ailelerin en çok merak ettiği konulardandır. Devlete bağlı okul öncesi eğitim veren devlet kurumlarda eğitim ücreti söz konusu değildir, yani eğitim ücretsizdir.
Okul aidatı ne kadar?
2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİDAT ÖDEME PLANI
OKUL AİDATI ÖDENECEK AYLAR | OKUL AİDATI ÖDEME TARİHİ | ÖDENECEK OKUL AİDAT MİKTARI
5.OCAK Ayı Okul Aidatı | 15.01.2022 | 210.00 TL
6.ŞUBAT Ayı Okul Aidatı | 15.02.2022 | 210.00 TL
7. MART Ayı Okul Aidatı | 15.03.2022 | 210.00 TL
8. NİSAN Ayı Okul Aidatı | 15.04.2022 | 210.00 TL
Anasınıfı aidatı kaç ay ödenir?
Anasınıfı aidatı kaç ay ödenir?
Eylül ve haziran aylarında okulun eğitime açık olduğu günlerin ücreti alınır. Yarıyıl tatilinde ise aylık aidat tam olarak tahsil edilir.
Devlet okulları aidat isteyebilir mi?
Devlet okulları aidat isteyebilir mi?
Bakan Selçuk, bağış adı altında kayıt parası isteyen okullara ilişkin açıklamalarda bulundu. Selçuk, 'Velilerimiz 'vermek istemiyorum' dediğinde 'kaydınızı yapmıyoruz' durumu söz konusu değil, yasal olarak bu mümkün değil. Bazen okulda iyileştirmeler için bağış talebi olabiliyor. Kayıt parası mevzuata aykırıdır.
Devlet Anaokulu kaç aylıkken başlar 2021?
Anaokulu, 36 – 68 aylık çocukların eğitimi amacıyla açılan okul öncesi eğitim kurumudur. Anaokulu ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 36 ayını tamamlayan ve 68 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılır.
Anaokuluna aidat öder mi?
1. Okul öncesi eğitimde aidat almak yasal mıdır? Okul öncesi eğitim hizmeti resmî okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsizdir. Ancak çocukların beslenme, temizlik hizmetleri ve eğitim programının uygulanmasına yönelik eğitim materyalleri için ücret alınır.
Okul aidatları yasal mı?
Okul aidatları yasal mı?