Modoratör
Efsanevi Üye
Devamsizliktan Kalirsam ne olur?
Devamsızlıktan kaldıysan sınava girmene gerek yok. Seneye alttan alırsın ancak derslerin çakışması çok olası. Devamsızlıktan kaldığın için alttan alsan bile devam zorunluluğu devam edecek. Fazla dersten kalırsan dönem dersleri+ alttan dersleri almaya kredin yetmez.
Korona sonradan ağırlaşır mı?
Kimileri için hastalık çok daha ciddi bir hâl alabiliyor. Enfeksiyonun yedi ile 10'uncu gününde hastanın durumu ağırlaşabiliyor. Durumun ağırlaşması ani bir şekilde yaşanabiliyor. Nefes darlığı başlıyor ve akciğerlerde yanma hissi ortaya çıkıyor.
Lisede ilk dönem devamsızlıktan kalma var mı?
Lisede ilk dönem devamsızlıktan kalma var mı?
Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. Lisede devam zorunluluğu da bulunuyor. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı aştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.
Ilk dönem devamsızlıktan kalma var mı?
Ilk dönem devamsızlıktan kalma var mı?
Devamsızlıktan kalınır mı? Sadece 2020 yılında pandemi nedeniyle devamsızlıktan kalma yoktu. 2021-2022 döneminde lisede devam zorunluluğu bulunuyor. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı aştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.
Corona belirtileri ne kadar sürer?
Coronavirus ateşi kaç gün sürer? Hastadan hastaya değişir, bazen 2 günde geçerken, bazı hastalarda başlangıçta ateş olmaz, 5-7 gün içinde ateş başlar. Bu kişilerin mutlaka hastaneye başvurması gerekir.
Lisede 10 gün devamsızlık 1 dönem için mi?
Liseli öğrenciler için toplamda 30 günlük devamsızlık hakkı buluyor. Bunun 10 günü özürsüz devamsızlık hakkı, 20 günü ise özürlü devamsızlık hakkı olarak bölünüyor. Bu süreyi aşan öğrenciler ise otomatik olarak sınıf kalıyor.
Ilk dönem devamsızlık kaç gün?
Ilk dönem devamsızlık kaç gün?
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Devamsızlıktan nasıl muaf olunur?
Devamsızlıktan nasıl muaf olunur?
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Covid-19 salgınının devam ettiği süre dahilinde, kronik rahatsızlığını sağlık kurulu raporuyla belgelendiren öğrenciler ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, velilerinin yazılı talebi dikkate alınarak okula devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulacak.
Okula Devamsızlık yapan öğrenci için neler yapılabilir?
Ayrıca, veli telefon ile aranarak bilgi verilmeli veya resmi yazıyla çağırılarak yüz yüze görüşülmeli, veli okula geldiği zaman sözlü ve yazılı bilgilendirin. Tutanak tutun ve imzalatın. Veli imzadan kaçıyorsa iadeli taahhütlü posta ile yazınızı gönderin.
Devamsızlıktan kalınca dönem uzar mı?
Durum2: Devamsızlıktan kalan veya ilgili yarıyılda eksik ders alan öğrencinin ilgili dersleri seçerken üst yarıyıl dersleri ders programlarında çakışma olması durumunda çakışan dersi seçemez ve 1 yarıyıl okulu uzamış olur.
Kimler devamsızlıktan muaf?
Kimler devamsızlıktan muaf?
Milli Eğitim Bakanlığınca, Covid-19 salgınının devam ettiği süre dahilinde, kronik rahatsızlığını sağlık kurulu raporuyla belgelendiren öğrenciler ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, velilerinin yazılı talebi dikkate alınarak okula devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulacak.
Devamsızlıktan kalan büte girer mi?
Devamsızlıktan kalan büte girer mi?
Devamsızlıktan kalan öğrenciler (DZ) bütünleme sınavına giremez.
Devamsızlıktan kalan öğrenci okula gelebilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan yeni düzenlemeyle liselerde devamsızlıktan kalan öğrencilere okul dışında kalmamaları için öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş hakkı tanındı.
Sürekli devamsız öğrenci nasıl olur?
Eğer bir öğrenci okul başladığından beri okula gelmemişse bu öğrenci sürekli devamsız olarak adlandırılır. Bu öğrencinin sınavlarının karşılığına "G" yani girmedi yazmanın önemi yoktur. Çünkü hiç bir öğretmen not girişi yapmazsa e-okul sistemi öğrenciyi başarısız olarak adlandıracak ve karnesini çıkarmayacaktır.
Lise 1 de sınıfta kalma var mı?
Lise 1 de sınıfta kalma var mı?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.