Son Konular

Devamsizlik silinebiliyor mu?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Devamsızlık silinebiliyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır. Bir sene içinde 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü devamsızlık hakkınız var.

Okula gitmeyince veliye mesaj gidiyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı, '8383 Mobil Bilgi Servisi' kurdu. Sistemle resmi ve özel okullardaki öğrencilerin e-okul sistemine girilen devamsızlık, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne notları, diploma notu, nakil ve okul kaydıyla ilgili veriler, kısa süre içinde mesajla velilere bildirilecek.

Lisede Devamsizlik sildirme kaç gün?

Lisede Devamsizlik sildirme kaç gün?
Devamsızlık Sildirme ve Affı Öğrencinin özür durumu yada veli izni ile gitmeme durumunda 5 iş günü içinde veli dilekçe ile bizzat kendisi okula başvurabilir. Af konusuna gelecek olursak eğer: bu husus tamamen eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığının alacağı karara bağlıdır.

Devamsızlık mesajı ne zaman gelir?

Devamsızlık mesajı ne zaman gelir?
Milli Eğitim Bakanlığı, isteyen velilere öğrencilerin devamsızlık, sınav tarihi ve not gibi bilgilerini kısa mesajla iletecek. Devamsızlık bilgisi en geç bir saat içinde, ders notları ise en fazla üç saat içinde cep telefonuna gelecek.

8333 nasıl iptal edilir?

IPTAL yazıp 8383'e göndererek iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

12 sınıfta devamsızlık silinir mi?

DEVAMSIZLIK NEDENİYLE SINIF TEKRARINA KALAN 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN DÜZENLEME. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi itibarıyla tüm derslerden başarılı olmalarına rağmen toplam devamsızlık süresini aşanlar, devamlı öğrenciler gibi işleme tabi tutularak mezun edilebilecekler.

Kaç devamsızlıkta belge alınmaz?

Kaç devamsızlıkta belge alınmaz?
Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak. Ayrıca devamsızlık süresi 10 günü, toplamda ise 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.

Devamsızlık konusunda, Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre belirli kurallar ve süreçler bulunmaktadır. Birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, genellikle ikinci dönemde sıfırlanmaz ve tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır ve özürsüz devamsızlık hakkınız 10 gün, özürlü devamsızlık hakkınız ise 20 gündür.

Okula gitmeyen öğrencilerin velilerine bilgi verme konusunda Milli Eğitim Bakanlığı, '8383 Mobil Bilgi Servisi'ni kullanmaktadır. Bu servis sayesinde öğrencilerin devamsızlık durumu, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne notları, diploma notu, nakil ve okul kaydı gibi veriler velilere kısa sürede mesajla bildirilmektedir.

Devamsızlık sildirme ve affı konusunda, öğrencinin özür durumu veya veli izni ile gitmeme durumunda 5 iş günü içinde veli dilekçe ile bizzat okula başvurabileceği belirtilmektedir. Af konusunda ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararına bağlı olarak hareket edilmektedir.

Devamsızlık bilgilerinin bildirilmesi konusunda, velilere isteğe bağlı olarak öğrencilerin devamsızlık, sınav tarihi ve not gibi bilgilerini kısa mesajla iletebilmektedir. Devamsızlık bilgisi genellikle bir saat içinde, ders notları ise en fazla üç saat içinde cep telefonuna gelmektedir.

Devamsızlık mesajlarını almayı iptal etmek isteyenler ise "IPTAL" yazıp 8383'e göndererek iptal işlemini gerçekleştirebilirler.

Son olarak, devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarına kalan 12. sınıf öğrencileri için bir düzenleme yapılmıştır. Başarılı olsalar dahi toplam devamsızlık süresini aşan öğrenciler, devamlı öğrenciler gibi işleme tabi tutularak mezun edilebileceklerdir.

Devamsızlık konusunda belirli sınırlar bulunmaktadır. Örneğin, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacakken, 10 gün devamsızlığı aşan öğrenciler ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacaklardır. Bu nedenle devamsızlık konusunda öğrencilerin dikkatli olması önemlidir.

Turk Tabipler Birligi ne is yapar?

Kadin kiligina giren erkege ne denir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.698
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt