Modoratör
Efsanevi Üye
Desiderius Erasmusun felsefeye katkıları nelerdir?
Aynı ölçülülük ve sakınım onun edebiyat beğenisinde de göze çarpar. Bir filozof olarak insanın yaradılıştan iyi olduğunu savunur. Erasmus'un Hıristiyan maneviyatçılığı da insanlara önerdiği yetkinlik idealine uygundur. Siyasal düşüncesinin temelinde ortak iyiyi ve barışı bulma kaygısı yatar.
Erasmus düşüncesi nedir?
Erasmus, aydınlanma yoluyla insanlığın ilerlemesini olanaklı görüyor, bireyin ve toplumun yazılar, araştırmalar ve kitapların yaygınlaştırılmasıyla eğitilebileceğine inanıyordu. Zaman, onun hümanizm anlamında bir Avrupa birliği düşüncesinin filizlenebilmesi için alabildiğince uygundu.
Erasmus nedir ne işe yarar?
Erasmus nedir ne işe yarar?
Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.
Erasmus Nerenin temsilcisi?
Erasmus'la gidilebilecek ülkelerin listesi şu şekilde: Almanya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Makedonya, Avusturya, Polonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Türkiye, İzlanda.
Erasmus nedir ve nasıl yapılır?
Erasmus, öğrenim gören öğrencinin bir Avrupa üniversitesinde bir takvim yılı içerisinde birkaç ay geçirdiği öğrenci değişim programıdır. Alternatif olarak, öğrenci bir Avrupa ülkesinde staj da yapabilir. Bursları mevcuttur. Erasmus+ ise Avrupa üniversitelerinde öğrenim görmek için burs sağlayan bir programdır.
Erasmus yapınca ne olur?
Erasmus yapınca ne olur?
ECTS/AKTS sistemine göre bir dönemde en az 30 kredilik ders alınmalıdır, dersler başarıyla geçildiği takdirde öğrenci hiçbir problem yaşamadan Türkiye'deki üniversite takvimine devam eder, Aksi takdirde geçilen derslere göre belirlenen derslerinden muaf olunur, kalınan derslerin Türkiye'deki karşılıkları tekrar edilir.
Erasmus yapmak mantıklı mı?
Unutmayın, Erasmus programı öğrencilerin gittikleri ülkelerde öğrenim ücretlerinden muaf olmalarını sağlar ve aylık olarak verilen eğitim bursunu kapsar. Erasmus'un avantajları arasında alacağınız yüksek mali yardım en önemli noktadır ve yurtdışı eğitim deneyiminizi rahat bir şekilde geçirmenizi sağlar.