- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Dershaneden Ayrilirken ne kadar odenir?
Baktınız anlaşamıyorsunuz o zaman haklarınızı bilmeniz gerekir şöyleki: ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 56 gereği eğitim yılı başladıktan sonra ayrılmak isteyenlerden "toplam ödenmesi gereken ücretin 'luk kısmı + gidilen günlerin ücreti" alınır ve kalan para iade edilir.
Istifa edilen gün çalışılmış sayılır mı?
İşten çıkışlarda da işçi o ayın başından beri işyerinde çalışmışsa işten çıktığı gün kaçıncı günse o kadar gün üzerinden işçi SGK'ya bildirilir yani işten çıktığı tarihten sonraki gün sayısı hesaba dahil edilmez. Dolayısıyla işten çıkışlarda o ayın kaç gün sürdüğünün bir önemi kalmaz.
Dershaneden çıkılabilir mi?
Madde 17 – Dershane mali planlarını öğrenci kayıt sayısına göre yaptığından, kayıtlı öğrencilerin öğretim yılı boyunca kayıtlarını sildirmemeleri temel esastır. Madde 18 – Öğretim dönemi içinde zorunlu bir sebeple kayıt sildirmek isteyen öğrenci için velisinin yazılı müracaatı gereklidir.
Istifa dilekçesi verildikten sonra kaç gün çalışılır?
Hizmet süresi 6 aydan az süren işçiler için ihbar süresi, 2 hafta (14 gün) olarak belirlenmiştir. Hizmet süresi 6 aydan 1,5 yıla kadar olan bir işçi ihbar süresi, 4 Hafta (28 gün) olarak belirlenmiştir. Hizmet süresi 1,5 yıldan 3 yıla kadar olan işçiler için ihbar süresi ise, 6 Hafta (42 gün) olarak belirlenmiştir.
Kurs kaydı yaptırmış olan öğrenci velileri dilerlerse kursla yaptığı sözleşmeden dönebilir, vermiş oldukları ücretleri geri isteyebilir. Bu durumda Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 'Ücretlerin İadesi' başlıklı maddesine göre öğrencinin devam ettiği ders sürelerinin ücretleri ödenip kalan bedel geri alınabilir.
Sınav Dershanesi cayma bedeli ne kadar?
Bursa Kuzey kampüsü Sınav koleji ile 2021-2022 öğretim sözleşmeyi tek taraflı olarak fesih etmemden dolayı %10 cayma bedeli adı altında 1200 TL bir ücret talep edildi. Tüm senetlerin dışında olan 2 adet senede el koymuşlardır.
Dershane parası ödenmezse ne olur?
Kişi belirtilen süre içinde borcunu yine ödemezse bu sefer hapis cezası verilebilir. Ancak hakkında ödeme belgesi çıkarılan kişi, borcu ödeyeceğine dair yeni bir taahhütte bulunursa hapis cezası verilmez. Alacaklı kişi alması gereken miktarı alamadığında icra dairesine giderek takip kararı çıkartır.
Dershaneler kapatılacak mı?
Çünkü okuldaki eğitim tek başına yetersizdir. Bunlardan dolayı "Dershaneler kapatılacak mı?" sorusunun cevabı kapatılmamalıdır. Ne yazık ki buna biz karar vermemekteyiz. Milli Eğitim Bakanlığı karar vermektedir.
Dershaneleri nereye şikayet edebilirim?
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla Alo 147 hattı kamuoyunda şikâyet hattı olarak algılanan ve öğretmenlerin şikâyet konusu edildiği gerekçesiyle kaldırıldı. Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi 444 0 632 danışma hattı öğretmen odaklı hizmet verecek.