Son Konular

Derneklerde kimler oy kullanabilir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Derneklerde kimler oy kullanabilir?

Genel kurulda her üyenin bir oy hakkı vardır; üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır. Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar bir tutanağa yazılır ve divan başkanı ile yazmanlar tarafından birlikte imzalanır.

Dernek Denetim Kurulu en az kaç kişiden oluşur?

Genel kurul, üç asil ve üç yedek üyeden az olmamak üzere denetim kurulu üyelerini seçerler. Dernekler dilerse tüzüklerinde denetim kurulunun kaç üyeden oluşacağını üç üyeden az olmamak şartıyla belirleyebilirler. Denetim kurulu üyesi olabilmek için derneğin üyesi olma şartı yoktur.
Dernekten istifa nasıl edilir?
Dernek başkanının istifa etmek için yönetim kuruluna hitaben bir dilekçe yazması yeterlidir. Eğer yönetim kurulu istifa dilekçesini almaktan kaçınırsa dernek başkanı noter aracılığı ile istifasını yönetim kuruluna iletebilir. Tek taraflı iade beyanı ile dernek başkanı yani dernek üyeliğinden istifa edebilir.
Derneklerde vekaleten oy kullanılabilir mi?
Genel Kurul toplantısında Vekaletle oy kullanılabilir mi? Her üyenin genel kurulda bir oy hakkı bulunmakta olup üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır. Bir üyenin başka bir üyeyi temsilen oy kullanması mevzuata göre mümkün değildir.

Dernek üyesi olan ne zaman oy kullanabilir?

Her üyenin genel kurulda bir oy hakkı vardır, üye oyunu bizzat kullanmak zorundadır. Tüzel kişinin oyunu Dernekte Tüzel Kişiliği temsile yetkili kişi kullanır. Bu kişinin temsil görevi sona erdiğinde, tüzelkişi adına oy kullanacak kimse Tüzel Kişi tarafından yeniden belirlenir. Fahri üyelerin oy hakkı yoktur.

Dernek denetim kurulu Nasıl Seçilir?

Denetim kurulu üyelerinin seçimi konusunda tek yetkili organ genel kuruldur. Genel kurul, üç asil ve üç yedek üyeden az olmamak üzere denetim kurulu üyelerini seçerler. Dernekler dilerse tüzüklerinde denetim kurulunun kaç üyeden oluşacağını üç üyeden az olmamak şartıyla belirleyebilirler.
Ilk genel kurul nasil yapilir?
Açılıştan sonra, toplantıyı yönetmek üzere bir başkan ve yeteri kadar başkan vekili ile yazman seçilerek divan heyeti oluşturulur. Dernek organlarının seçimi için yapılacak oylamalarda, oy kullanan üyelerin divan heyetine kimliklerini göstermeleri ve hazırun listesindeki isimlerinin karşılarını imzalamaları zorunludur.

Metalografik inceleme nasil yapilir?

Microcurrent ne ise yarar?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt