Modoratör
Efsanevi Üye
Dernek yönetimi nasıl düşer?
Mazeretsiz olarak üst üste üç Yönetim Kurulu Toplantısına katılmayan bir Yönetim Kurulu Üyesinin, üyeliği düşmüş sayılır ve yerine yedek üye geçer.
Derneklerde kimler oy kullanabilir?
Genel kurulda her üyenin bir oy hakkı vardır; üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır. Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar bir tutanağa yazılır ve divan başkanı ile yazmanlar tarafından birlikte imzalanır.
Dernek yönetim kurulu istifa ederse ne olur?
Dernek yönetim kurulu istifa ederse ne olur?
Yönetim Kurulu Başkanı veya üyesi istifa ettiğinde ilk yedek Yönetim Kurulu üyesinden başlanarak çağrı yapılır. Eksik üyenin tamamlanmasıyla Yönetim kurulu görev dağılımı yeniden belirlenir. Eğer, Dernek Başkanı istifa etmemişse, yeniden görev dağılımına gerek kalmaz.
Dernek üyeliği nasıl iptal edilir?
Dernek üyeliği nasıl iptal edilir?
Dernek üyeliğinden istifa etmenin usulü nedir? Hiç kimse, üyesi olduğu dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye yazılı olarak bildirmek kaydıyla, dernekten çıkma hakkına sahiptir. Dernek üyeliğinden ayrılma isteğini yazılı olarak yönetim kuruluna bildiren her üye o andan itibaren üyelikten ayrılmış olur.
18 yaş altı dernek kurabilir mi?
Buna göre, 15-18 yaş arasında olup ayırt edebilme gücüne sahip küçükler, yasal temsilcilerinin yazılı izni ile, "Çocuk Dernekleri" kurabileceklerdir. Çocuk derneklerine on sekiz yaşından büyükler kurucu ve üye olamazlar.
Derneklerde vekaleten oy kullanılabilir mi?
Genel Kurul toplantısında Vekaletle oy kullanılabilir mi? Her üyenin genel kurulda bir oy hakkı bulunmakta olup üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır. Bir üyenin başka bir üyeyi temsilen oy kullanması mevzuata göre mümkün değildir.
Kasaplar Odası Başkanı ne kadar maaş alıyor?
Kasaplar Odası Başkanı ne kadar maaş alıyor?
Yani buna göre Fırıncılar, Kasaplar,Seyyar Eşya,Sebzeciler ve Emlakçılar bin 600 lira.. Berberler,Kahveciler,Kitap Kırtasiyeciler,Minibüsçüler, Otobüsçüler, Oto Sanatkarları,ve Bakkallar Odası Başkanları3 bin 200 lira,Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı4 bin 800 lira maaş alıyor.