Son Konular

Dernek tasfiyesi ne kadar surer?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Dernek tasfiyesi ne kadar sürer?

Tasfiyeye ilişkin tüm işlemler tasfiye tutanağında gösterilir ve tasfiye işlemleri, mülki idare amirliklerince haklı bir nedene dayanılarak verilen ek süreler hariç üç ay içinde tamamlanır.

Dernek kurmak kaç gün sürer?

Yönetim ve denetim kurulları ve diğer organlara seçilen asıl, yedek üyelerin de bulunduğu "Genel Kurul Sonuç Bildirimi" mevcut yerde bulunan mülki idare amirliğine verilir. Dernekler yaklaşık bir ve ya bir buçuk aylık süreç içerisinde kurulurlar.

Dernek yönetim kurulu ne zaman toplanır?

Dernek yönetim kurulu ne zaman toplanır?
(4) Yönetim Kurulu en az iki ayda bir kez toplanır. Mazeretsiz olarak üst üste üç Yönetim Kurulu Toplantısına katılmayan bir Yönetim Kurulu Üyesinin, üyeliği düşmüş sayılır ve yerine yedek üye geçer. (5) Genel Kurul'da aksine bir karar alınmadığı sürece Yönetim Kurulu Üyelerine huzur hakkı ücreti ödenmez.

Dernek tasfiyesi nasıl olur?

Derneğin ilgili bulunduğu mülki amirlik tarafından yapılan uyarıya rağmen dernek, genel kurulunu üst üste iki kez toplayamazsa dernek üyeleri, idare veya herhangi bir kişi, sulh hukuk hâkimliğine müracaatı ile derneğin kendiliğinden sona erdiği tespit ettirilebilir.

Dernek üyeliğinden nasıl istifa edilir?

Dernek üyeliğinden istifa etmenin usulü nedir? Hiç kimse, üyesi olduğu dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye yazılı olarak bildirmek kaydıyla, dernekten çıkma hakkına sahiptir. Dernek üyeliğinden ayrılma isteğini yazılı olarak yönetim kuruluna bildiren her üye o andan itibaren üyelikten ayrılmış olur.

Dernek denetim Kurulu raporu ne zaman verilir?

Dernek denetim Kurulu raporu ne zaman verilir?
Söylediğimiz gibi, ilgili derneğin tüzüğünde yazan periyotlarla bu raporun hazırlanması yasal bir zorunluluktur. Tüzüklerde genel olarak bu periyot ya 'altı ayda bir' ya da 'yılda bir' şeklindedir. Bu periyotlar, Denetleme Kurulunun seçildiği tarih ile başlar.

Derneklerin kendiliğinden sona ermesine kim karar verir?

Derneğin Genel Kurul Kararı İle Sona Ermesi Derneklerde Genel Kurul, TMK madde 88 uyarınca her zaman derneğin feshine ilişkin karar alma yetkisine sahiptir.

Dernek tasfiyesi konusunda, belirli işlemlerin tasfiye tutanağında gösterilmesi gerektiğini ve tasfiye işlemlerinin mülki idare amirliklerince haklı bir nedene dayanılarak verilen ek süreler hariç üç ay içinde tamamlanması gerektiğini belirtmişsiniz. Bu süreçte, derneğin ilgili bulunduğu mülki amirlik tarafından uyarı yapıldığında dernek genel kurulunu üst üste iki kez toplayamazsa, derneğin sulh hukuk hâkimliğine müracaat edilerek derneğin kendiliğinden sona erebileceği bilgisini vermişsiniz.

Ayrıca, dernek kurma süreci hakkında da bilgi vermişsiniz. Derneklerin kuruluş sürecinde "Genel Kurul Sonuç Bildirimi"nin mevcut yerde bulunan mülki idare amirliğine verilmesi gerektiğini ve derneklerin yaklaşık bir buçuk aylık süreç içerisinde kurulabileceğini ifade etmişsiniz.

Derneklerin yönetim kurullarının toplanma sıklığı konusunda da açıklama yapmışsınız. Yönetim kurullarının en az iki ayda bir kez toplanması gerektiğini ve mazeretsiz olarak üst üste üç toplantıya katılmayan bir yönetim kurulu üyesinin üyeliğinin düşeceğini, yerine yedek üyenin geçeceğini belirtmişsiniz.

Ayrıca, dernek denetim kurulu raporunun ne zaman verilmesi gerektiği ile ilgili tüzüklerde belirlenen periyotlara vurgu yapmışsınız. Genel olarak denetim komitesinin seçildiği tarihten itibaren belirlenen periyotlar dahilinde raporun hazırlanması yasal bir zorunluluk olduğunu ifade etmişsiniz.

Son olarak, derneklerin kendiliğinden sona ermesine ilişkin kararın genel kurul tarafından alınacağını belirtmişsiniz. TMK madde 88 uyarınca her zaman derneğin feshine ilişkin karar alma yetkisinin genel kurula ait olduğunu vurgulamışsınız.

Kefalet sigortasi teminati nedir?

Multeci vatandaslik alabilir mi?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt