Modoratör
Efsanevi Üye
Derinlik indikatörü nedir?
Derinlik indikatörü ile, grafik üzerinde, derinlikteki kademelerin dağılımına göre oluşmuş çizgileri görebilirsiniz. Böylece, derinliğe bakmadan kademelerde bekleyen emirlerin dağılımı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
Derinlik ve kademe analizi nedir?
Hisse senetlerinin alım ve satımlarına karşılık gelen kademeleri inceleyip üzerinde analiz yapılmasına Kademe Analizi (Derinlik Analizi) denir. Günün sonunda ortaya çıkan alım ve satımlara bakılarak kademeler belirlenir. Bu kademeler hisseden hisseye farklılık gösterirler.
Derinlik nasıl hesaplanır?
Derinlik nasıl hesaplanır?
I = L – (K + H/2 ) formülü ile hesaplanır.
Kripto para derinlik tablosu nedir?
Kripto para derinlik tablosu nedir?
Derinlik tablosu, hangi fiyattan ne kadar miktarda alış ve satış emirleri sayısını gösteren, sıkça değişen bir ekrandır. Bu varlıklar arasında kripto para birimleri, hisse senetleri ve diğer değişkenler bulunur. Genellikle borsalarda Pro-Görünüm ekranlarında detaylı olarak incelenebilmektedir.
Alış lot satış lot ne demek?
Lot kısaca, borsada işlem birimini anlatır. Yani, 1 lot 1 adet hisse senedini ifade eder. Tüm pay ve yeni pay alma hakkı işlemlerinde işlem birimi olarak '1,00 TL (nominal) = 1 adet = 1 lot' eşitliği uygulanır.
Tradingview derinlik nedir?
Piyasa Derinliği, yani Emir Kitabı, bir güvenlik için ne kadar açık alım satım emri olduğunu gösteren bir penceredir. Diyelim ki şimdiki fiyat 1 dolar, DOM kaç tane siparişin 0,90 dolar, 1,05 dolar vb. Olduğunu gösterecek. Arz ve talep seviyelerinin nerede olduğunu görmek için harika bir araç.
Bitcoin alım satım arasındaki fark ne kadar?
Bitcoin alım satım arasındaki fark ne kadar?
Alış satış farkı, bir varlık için talep edilen en düşük fiyat ve teklif edilen en yüksek fiyat arasındaki farktır. Bitcoin gibi likit varlıklar, daha düşük likiditeye ve işlem hacmine sahip olanlara kıyasla daha küçük farklara sahiptir.
Su derinliği nasıl ölçülür?
Su derinliği nasıl ölçülür?
Sualtı tabanının topografik durumunu belirlemek amacıyla su yüzeyine dik doğrultuda (çekül doğrultusunda) derinlik ölçmeleri yapılır. Bu işleme hidrografide iskandil , derinliği ölçülen veya derinlik ölçmesi yapılan noktaya da iskandil noktası denir. İskandil, klasik haritacılıktaki nivelman ile eş anlamlıdır.