- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Deri rengi nasıl olmalı?
İnsan cildinin tonu koyu kahverengiden neredeyse renksiz pigmentasyona kadar değişebilir. Genel olarak Afrika'nın kuzeyinde yaşayan halklar açık cilt, saç ve göz renklerine sahiptirler. Afrikalılar ise diğer dünya halklarında farklı olarak genellikle çok koyu cilt, aşırı kıvırcık siyah saçlar ve gözlere sahiptirler.
Kanserli ben nasıl belli olur?
"Benin rengi homojense yani sadece tek renk hakimiyeti varsa sorun olmayabilir ama kahverengi, siyah, kırmızı gibi birden fazla renk oluşmaya başlamışsa büyüklüğü de 6 milimetrenin üzerindeyse tümör gelişimi açısından riskli benler olarak düşünülmelidir."
Iyi huylu ben büyür mü?
Iyi huylu ben büyür mü?
İyi huylu deri lezyonları cerrahi olarak çıkartılmasalar bile yayılım göstermezler. Tıbbi olarak nevus adı verilen benlerin zamanla çapı büyüyebilir, yaşlandıkça yenileri çıkabilir.
Insan derisi ne renk?
Insan derisi ne renk?
İnsan derisinde eğer eumelanin pigmenti yer alıyorsa, bu pigmentin yoğunluğuna bağlı olarak, ten rengi, kahverengi ve siyah arası tonlarda olacaktır. Eğer deride yer alan pigment pheomelanin ise, ten rengi sarı ve kırmızı tonları arasında olacaktır.
Benimi Koparsam ne olur?
Benleri koparmak kansere neden olur! O yüzden sakın kanatmayın, koparmayın, parçalamayın! Hatta benleri cerrahi yöntemle bile aldırmamak lazım, kansere neden olur! Mesela bir bende kıllar varsa, o ben kanserli demektir.
Ben zamanla büyür mü?
Genellikle küçük çocuklardaki benler konusunda endişelenmeye gerek yoktur. Çocukluk çağı ve adölesan dönemde benlerin çıkması normaldir. Çocuk büyüdükçe benler de büyür. Bazıları koyulaşır, bazıların da rengi açılır.
Iyi huylu ben nedir?
Iyi huylu ben nedir?
İyi huylu ben ne demektir? İyi huylu benler, pigmente lezyonlar, nevüs olarak adlandırılır. Nevüsler kişilerin çoğunda doğuştan veya sonradan ortaya çıkarak görülebilen, farklı büyüklüklerde olabilen lezyonlardır. Nevüs kelime anlamı olarak nokta, spot demektir.