- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Dentat line ne demek?
Dentat line-çizgi (linea dentata), pectinate line (linea pectinata, pektinat çizgi), linea anorectais, linea anocutanea: Anal kanalın üst üçte ikisini, alt üçte birinden ayıran dişli çizgi. Diğer bir deyişle, rektumun kolumnar epiteli ile anal kanalı çok katlı yasssı epiteli arasındaki çizgidir.
Hilton çizgisi nedir tıp?
hilton çizgisi olarak da bilinen bu çizgi tam olarak götümüzdeki bağırsak epitelinin deri epiteline dönüştüğü yerdir. bir nevi sınır kapısı.
1- Süperior rektal (hemoroidal) arter: İnferior mezenterik arterlerin dalı olup rektumun süperiorunu besler. 2- Medial rektal (hemoroidal) arter: İnternal iliak arterin dalı olup rektum orta kısmını besler. 3- İnferior rektal (hemoroidal) arter: İnternal pudental arterin dalı olup rektum inferiorunu besler.
Dişli çizgi nedir?
Hemoroide halk arasında mayasıl ya da basur da denilmektedir. Anal kanalda kolonun en son kısmı olan rektum ile dış derinin kesiştiği diş şeklinde bir sınır vardır. Şeklinden dolayı dişli çizgi(dentate line) denilmektedir.
Makat neye denir?
Kalın bağırsağın son kısmı, dışkının depolandığı rektum bölümüdür. Kalın bağırsağın dışa açıldığı ağza anüs (makat) denir. Bu bölgede dışkı kontrolünü sağlayan kaslar vardır. Makat etrafındaki rahatsızlıklar toplumda sık gözlenir.
Anüs ve rektum ne demek?
Rektum, kolon yani kalın bağırsağı anüse bağlayan son kısımdır. Rektumun ana görevi vücuttan atılacak dışkıyı saklamaktır. Rektum kalın bağırsağın yaklaşık olarak son 12-15 cm'lik kısmıdır. Kolonun son bölümünde başlar anüse ulaşan kısa ve dar geçide ulaştığında biter.
Pecten Analis neresi?
Anal Pecten (Pecten Analis): Pektinat çizgi ile intersfinkterik oluk (groove) arasında uzanır ve anodermin üst parçasıdır.
Canalis analis (anal kanal): 2,5-4 cm uzunlukta olup anüs ile sonlanır. Anal kanal ve anüs sadece defekasyon sırasında açılır. Burada iç ve dış olmak üzere iki anal sfinkter bulunur.
Ileokolik ne demek?
Kıvrım bağırsak ve kolonun beraber yangısı.
Rektum ne demek?
Rektum kalın bağırsağın son kısmına verilen isimdir. Burası dışkıyı tutmada ve dışkılama eyleminde görevli makat kaslarının üzerindeki yaklaşık 15 santimetrelik bölümdür.
Anorektal halka nedir?
Cerrahi anal kanal: Anal kanalla rektum arasındaki sınır anorektal ring (anorektal açı) kabul edilir (Burada puborektal kas, anorektal bileşkeyi arkadan sarar ve öne doğru eğerek açılandırır). Ortalama 4-5 cm dir.
Kadında makat nedir?
Makat ya da bilinen bir diğer adı olan anüs, sindirim sisteminin sonunda bulunan ve atıkların çıkartılmasını sağlayan önemli bir organdır.
Kalın bağırsağın son kısmı, dışkının depolandığı rektum bölümüdür. Kalın bağırsağın dışa açıldığı ağza anüs (makat) denir. Bu bölgede dışkı kontrolünü sağlayan kaslar vardır.
Anüs kısaca nedir?
Anüs veya makat (Latince: anus; anlamı: "halka", "çember"), sindirim sisteminin sonunda yer alan ve dışkılamanın yapıldığı dış açıklıktır. Birincil görevi dışkılama olan anüsün açıklık ve kapalılığını iç ve dış büzgen kaslar (sfinkter) denetler.
Rektum kanseri ne kadar yaşar?
Rektum Kanseri İyileşme Oranı Rektum kanserinde onkolojik açıdan uygun bir tedavi sonrasında bir yıllık sağ kalım oranı % 83 (hastaların % 83'ü bir yıldan fazla yaşar) ve beş yıllık sağ kalım oranı % 65'tir.