- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Denklik işlemleri ne kadar sürer?
Denklik işlemlerinde son kararı ise Yükseköğretim Yürütme Kurulu veriyor. Tüm bu işlemler ise ortalama 65 günde sonuçlanıyor.
Almanya denklik kaç ay sürer?
Ancak bu denklik prosedürü sadece 2 ay sürer.
Almanya mesleki denklik ne kadar sürer?
Belgeler tamam ise, sonucu içeren haberi almanız azami 3 ay sürmektedir. Bazı durumlarda yetkili merci denklik prosedürünü bir ay kadar uzatabilmektedir. Prosedürde meslek tecrübeniz de dikkate alınabilir. Denklik prosedürü daha uzun da sürebilir.
Denklik kaç ayda alınır?
Adınıza bir dosya açılarak, detaylı şekilde başvurularınız ve dosyalarınız incelenecektir. Bu süreç iki ay kadar sürmektedir. İki ay sonunda denklik belgenizin verilmesine kadar verilir, başvurunuz reddedilir ya da seviye sınavına girmeniz şeklinde karar verilir.
YÖK'ten Denklik almak ne kadar sürer?
YÖK, uluslararası üniversite sıralandırma sistemlerinde ilk 1000 üniversite arasında yer alan üniversitelerden alınan diplomalara ortalama 15 günde doğrudan denklik veriyor.
Denklik belgesi ne kadar sürede alınır?
Bu süreç iki ay kadar sürmektedir. İki ay sonunda denklik belgenizin verilmesine kadar verilir, başvurunuz reddedilir ya da seviye sınavına girmeniz şeklinde karar verilir.
Türkiye ve diğer AB`ye üye olmayan üçüncü ülkelerde okuyup veya çalışıp bir diploma sahibi olanların diplomaları Almanya'da geçerli olmadığı için onbinlerce insan mesleğinde veya hiç çalışamıyordu. Ayrıca Alman diplomalarıyla eşdeğerlik başvurusu yasal bir hak haline gelmektedir.
Denklik almak zor mu?
Şöyle ki yükseköğretim kuruluna diploma denklik belgesi almak üzere başvuran ancak sınava girebileceğine dair yükseköğretim kurulu kararı bulunmayan adaylar sınava talepleri dâhilinde başvuru yapabilirler. Diploma denklik başvuruları reddedilen adaylar sınavlara giremezler. Bir bakıma da sınav zor diyebiliriz.