Modoratör
Efsanevi Üye
Denizcilik okulunda hangi meslekler var?
ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER
- Gemi Yöneticiliği (Güverte Zabitliği)
- Gemi Elektroniği ve Haberleşme Zabitliği.
- Makine Zabitliği.
- Yat Kaptanlığı
- Balıkçı Gemisi Kaptanlığı
- Su Ürünleri Üretimi.
Lise Denizcilik alanı nedir?
Lise Denizcilik alanı nedir?
Denizcilik alanı; Güverte İşletme (Vardiya Zabitliği), Gemi Makineleri İşletme (Makine Zabitliği), Gemi Elektroniği ve Haberleşme (Elektroteknik Zabitliği), Balıkçılık ve Su Ürünleri üretimi (Balıkçı Gemisi Kaptanlığı ve Su Ürünleri Teknisyeni) yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Güverte bölümü kaç yıllık?
Güverte Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Güverte bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Güverte bölümünü Sayısal puan türünden öğrenci almaktadır.
Denizcilik bitiren ne olur?
Denizcilik bitiren ne olur?
Denizcilik işletmeleri yönetimi bölümünden mezun olan kişiler çeşitli limanlarda, lojistik firmalar, gemi yapım şirketlerinde rahatlıkla iş bulabilirler. Aynı zamanda denizcilik işletmeleri yönetimi mezunu olanlar Ulaştırma bakanlığı ve deniz taşımacılığı firmalarında da çalışabilirler.
Denizcilik okumak için ne gerekli?
Nasıl Gemici Olunur?
- 16 yaşından büyük olmak.
- En az ilkokul diplomasına sahip olmak.
- Yetkilendirilmiş bir eğitim kurumu veya kurstan "Gemici Eğitimi" almak.
- Ya da en az ilkokul mezunu olanlar 9 ay, 4 yıllık fakülte mezunu olanlar en az 4 ayını faal bir gemide güverte eri olarak çalıştığını belgelemek.
Denizcilik lisesi mezunları ne is yapar?
Denizcilik lisesi mezunları ne is yapar?
Gemi kaptanı olmak için lisede hangi bölüm okunur?
Kaptan olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak şartı bulunmaktadır. Staj dönemini tamamladıktan sonra Denizcilik Müsteşarlığı'nın yaptığı Gemi Adamları Yeterlilik Sınavından başarı ile geçmek gerekmektedir.
Güverte Zabiti Hangi bölüm?
Güverte Zabiti Hangi bölüm?
Güverte Gemi Zabiti geminin güverte ve makine bölümlerinden oluşan güverte bölümünün başında gelen gemi adamlarındandır. Güverte gemi zabiti genellikle bir navigasyon saatinin 4-8 saat arasında çalışmaktadır.