Modoratör
Efsanevi Üye
Deneyap atölyelerinde neler yapılıyor?
Geleceğin Teknoloji Yıldızları programına dâhil olan ortaokul ve lise seviyesindeki öğrenciler, Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, Mobil Uygulama, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Nanoteknoloji ve Malzeme …
Deneyap nasıl bir sınav?
Deneyap nasıl bir sınav?
Yazılı sınav matematik, fen, algoritma ve genel kültür bölümlerden oluşur ve 60 soru içerir. Sınav sorularında muhakeme, verileri okuyabilme ve yorumlama, çıkarım yapabilme, problemi tespit edebilme, kritik düşünebilme, araştırma yapabilme ve değişken belirleme becerileri ölçülür.
Deneyap atölyeleri hangi illerde var?
Deneyap atölyeleri hangi illerde var?
Bakan Varank'ın açıkladığı 27 il şunlar: Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Şırnak, Tekirdağ ve Van.
Deneyap Nasıl Başvurulur?
Adayların elektronik ortamda yapılacak olan sınava ön başvurularını https://www.t3kys.com web sitesi üzerinden 7 Ekim 2021 saat 23.59'a kadar tamamlamaları beklenmektedir.
Deneyap amacı nedir?
Deneyap amacı nedir?
Deneyap Teknoloji Atölyesi projeleri yeterli fiziki imkânlar ve donanımlar sağlanarak, gençlerin bilim ve teknolojide yenilik üretebilen ve diğer insanları da bu doğrultuda etkileyebilen bireyler olmaları hedeflenmektedir.
Deneyap ne öğretiliyor?
Deneyap ne öğretiliyor?
36 aylık eğitim programına dâhil olmaya hak kazanan öğrenciler; "Tasarım ve Üretim", "Robotik ve Kodlama", "Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti", "İleri Robotik", "Siber Güvenlik", "Enerji Teknolojileri", "Havacılık ve Uzay Teknolojileri", "Yazılım Teknolojileri", "Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji", "Mobil …
Deneyap sınavında ne soruluyor?
Yazılı sınavda öğrencilerin bilimsel uygulama, mühendislik tasarım süreç, rutin olmayan düşünme, matematiksel muhakeme, uzamsal muhakeme, sayı ve şekil, sayı ve işlem, genel kültür becerisi; model oluşturma, yön bilgisi, mühendislik ve teknoloji ile ilgili günlük yaşam becerilerini ölçmeye yönelik sorular yer …
Deneyap eğitmen ücreti ne kadar?
Deneyap eğitmen ücreti ne kadar?
*3 günlük eğitmen eğitimi ücreti kişi başı ortalama 1000 TL'dir. *Eğitmen Eğitimi esnasında adaylarla, belirlenen şartlar doğrultusunda eğitimi tamamlamaları konusunda taahhütname imzalanır.
Deneyap hangi dersler var?
Deneyap hangi dersler var?
Eğitim Başlıklarımız
- TASARIM VE ÜRETİM. Detaylar.
- ROBOTİK VE KODLAMA. Eğitim ortalama 36 saat sürmektedir.
- ELEKTRONİK PROGRAMLAMA VE NESNELERİN İNTERNETİ Detaylar.
- YAZILIM TEKNOLOJİLERİ Detaylar.
- SİBER GÜVENLİK. Detaylar.
- ENERJİ TEKNOLOJİLERİ Detaylar.
- HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ Detaylar.
- YAPAY ZEKA. Detaylar.
Deneyap atölyelerinde hangi dersler var?
Deneyap sınavında hangi dersler var?
Deneyap sınavında hangi dersler var?
Sınavda hem ortaokul grubu hem de lise grubu öğrencileri için 15 Matematik, 15 Fen Bilimleri (5 Fizik, 5 Kimya, 5 Biyoloji), 6 Algoritma ve 4 Genel Kültür olmak üzere toplam 40 adet soru sorulacaktır. Adaylara 100 (yüz) dakika sınav süresi verilecektir.
Deneyap burs veriyor mu?
Deneyap burs veriyor mu?
Deneyap Teknoloji Atölyelerinin bulunduğu illerdeki üniversitelerin mühendislik, PDR, psikoloji, sosyoloji, BÖTE ağırlıklı bölümlerde eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerine yöneliktir. 400 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 1200 TL burs sağlanacaktır.