Modoratör
Efsanevi Üye
Deneyap atölyelerinde neler yapılır?
Geleceğin Teknoloji Yıldızları programına dâhil olan ortaokul ve lise seviyesindeki öğrenciler, Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, Mobil Uygulama, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Nanoteknoloji ve Malzeme …
Deneyap atölyeleri amacı nedir?
Deneyap Teknoloji Atölyesi projeleri yeterli fiziki imkânlar ve donanımlar sağlanarak, gençlerin bilim ve teknolojide yenilik üretebilen ve diğer insanları da bu doğrultuda etkileyebilen bireyler olmaları hedeflenmektedir.
Deneyap Teknoloji sınavı nedir?
DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI 30 ilde öğrencilerine teknoloji eğitimleri veren Deneyap Teknoloji Atölyeleri 3. fazda 27 ilde daha açılıyor. Öğrenciler, e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamayı başarıyla tamamladıktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanabilecek.
Deneyap mezunu ne demek?
Deneyap mezunu ne demek?
Deneyap, Türkiye'de teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamak üzere 2017 yılında hayata geçirilen bir eğitim girişimidir.
Deneyap teknoloji atölyeleri ne yapar?
Deneyap teknoloji atölyeleri ne yapar?
Deneyap Teknoloji Atölyeleri, tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye için, geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirme amacıyla "Geleceğin Teknoloji Yıldızları" programı kapsamıyla 2017 yılı Temmuz ayında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) bünyesinde hayata geçirildi.
Deneyap sınavında yanlış doğruyu götürüyor mu?
Sınavda doğru sayıları esas alınır ve yanlışlar doğruları etkilemez. Sınav sonunda, her öğrenci kendi seviyesindeki öğrenciler arasından değerlendirilir. Her ilin kontenjanı doğrultusunda 2.5 katı kadar öğrenci uygulama sınavına davet edilir. Böylelikle her il kendi içinde farklı taban puanlarına sahip olur.
Deneyap uygulama sınavında ne soruluyor?
Sınavda Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür konularından toplam 40 (kırk) adet soru sorulacaktır.
Deneyap sınavını kazanınca ne oluyor?
Öğrenciler, e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamayı başarıyla tamamladıktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanacaktır.
Deneyap Sinavinda yanlis dogruyu goturuyor mu?
Deneyap Sinavinda yanlis dogruyu goturuyor mu?
9. Adayların sınav süresi başladığında "Sınavı Başlat" butonuna basarak sınavı başlatmaları gerekmektedir. 10. Yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle tüm soruların cevaplanması adayların yararına olacaktır.
Deneyap haftada kaç gün?
Deneyap haftada kaç gün?
Öğrenciler yüz yüze alacakları eğitimlerde hafta sonu cumartesi ya da pazar günü, öğleden önce veya öğleden sonra belirlenen seanslardan birini seçerek 4 saat boyunca atölyede eğitim görmektedir.
Deneyap sınavı kazananlar ne olacak?
36 aylık eğitim programına dâhil olmaya hak kazanan öğrenciler; "Tasarım ve Üretim", "Robotik ve Kodlama", "Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti", "İleri Robotik", "Siber Güvenlik", "Enerji Teknolojileri", "Havacılık ve Uzay Teknolojileri", "Yazılım Teknolojileri", "Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji", "Mobil …